Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Almost Human (2013– )





Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες ενός αστυνομικού και του πιστού του συντρόφου του, ένα σκύλο έ ρομπότ, ρομπότ είναι! Ναι είναι Sci-Fi!    
Όταν σε μια μελλοντική, αλλά σχετικά κοντινή κοινωνία, το έγκλημα ξεφεύγει εκτός ορίων  με την χρήση τεχνολογιών που δεν προλαβαίνει να ελέγξει το κράτος υπάρχει μια λύση. Να εκπαιδεύσουν τους αστυνομικούς καλύτερα; Όχι. Να ιδρύσουν ένα ξεχωριστό σούπερ αναπτυγμένο τμήμα τεχνολογίας και έρευνας; Όχι. Εμ το κράτος να προνοήσει ώστε μέσω της παιδείας να υπάρχει μείωση του εγκλήματος; Όχι. Η πολιτεία να δεί μια ποιο άμεση αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων και παράλληλα να καλυτερέψει παροχές προς τις αδύναμες τάξεις; Όχι.  Α! το βρήκα είναι ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, ναι σίγουρα το βρήκα ε; Όχι. Η σωστή απάντηση είναι η εξής: Ρομπότ! Φτιάξε ρομπότ αστυνομικούς που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ότι είναι άνθρωποι και έχουν διάφορα πράγματα πάνω τους πρόσβαση στο ιντερνέτ και διάφορα πολύ-εργαλεία του στυλ «ε ρομπότ αστυνομικέ αισθάνομαι ζεστός», «ναι βασικά από ότι βλέπω έχεις πυρετό» και ατάκες του τύπου «βλέπω από τους κτύπους της καρδιάς του ότι λέει ψέματα, αυτός πασπατεύει τις ρομποπόρνες, να τον πιάσουμε» Που αν και στην αρχή είναι καλή φάση μετά χωλαίνει λίγο και μετά έρχεται στο τέλος της σεζόν στα ίσα του αφού όπως όλοι ξέρουν τα σούπερ ρομπότ πάντα κάτι παθαίνουν και τρελαίνονται ή απλά μένουν από μπαταρία.
Η σειρά δεν έχει μόνο αδυναμίες υπάρχουν και τα δυνατά στοιχεία και βασικά το περιβάλλον και η ηθοποιία είναι τα βασικά με όλη την τρελοπαρέα να πλαισιώνει δράση και αστυνομικό δράμα σε ένα πολύ καλό πακέτο.
Οι ιδέες που εκφράζονται και τα προβλήματα που δημιουργούν είναι τις περισσότερες φορές ενδιαφέροντα και αρκετά αληθοφανή. Απλά να πρόσεχαν λίγο περισσότερο τις τεχνολογίες που μοιάζουν καμιά φορά εξωπραγματικές με την αγαπημένη μου τεχνολογία εκτός πραγματικότητας να είναι σε ένα επεισόδιο που προσπαθούν να βρούνε τρόπο να αφοπλίσουν μια βόμβα δεμένη σε μια αθώα γυναίκα και αφού ψάχνουν τα καλώδια και δεν βρίσκουν άκρη την βάζουν σε ένα πεδίο δύναμης στα ελληνικά force field και κάνει μπούμ προκαλώντας φυσικά μηδαμινή ζημιά γύρω της εκτός βέβαια από το ίδιο το άτομο. Απλά την ώρα εκείνη αναρωτιέσαι καλά έχουν τέτοια τεχνολογία και δεν ξέρουν να βγάζουν καλώδια; Και εκεί έρχεται και η ξενέρα που χάνεις την επαφή με το επεισόδιο.
Οι χαρακτήρες σιγά σιγά αποκτούν βάθος και αυτό που πραγματικά λάτρεψα στην σειρά είναι ότι σε μια μελλοντική πολύ ψυχρή κοινωνία οι πρωταγωνιστές ξεφεύγουν από τα πρότυπα και κοινωνικές συμβάσεις της εκάστοτε θέσης τους και εκφράζουν αρκετά πειστικά τα συναισθήματά τους. Ναι η διευθύντρια του τμήματος είναι σκληρή αλλά δείχνει την ανθρώπινη πλευρά της με το τρόπο της και αυτό γίνεται με όλους τους χαρακτήρες. Ενας από τους αγαπημένους χαρακτήρες είναι σίγουρα ο τρελός επιστήμονας που απλά είναι τόσο καλογραμμένος που όλα είναι πιθανά για το μέλλον.
Και τώρα που είπα μέλλον από ότι διαβάζω δεν είναι και πολύ σίγουρο για αυτήν την σειρά ελπίζω να της δώσουν άλλη μια ευκαιρία όχι μόνο γιατί είναι μια καλή σειρά αλλά γιατί είναι και από τα ελάχιστα sci-fi εκεί έξω.
Σε δεκατρία επεισόδιά δεν πρόλαβε πιστεύω να αναπτυχθεί η σειρά και θέλει και άλλα, το τέλος μου άρεσε γιατί ήταν ένα αυτοτελές επεισόδιο.

Αρνητικά: ανισόρροπο και επιπόλαιο κατά στιγμές

Θετικά: Πολύ δεμένη στα βασικά σημεία, καλή ηθοποιία

Ξεκάρφωτο: ρομπο-ιερόδουλες! Αγάπη δεν σε απατώ δεν είναι καν κανονική γυναίκα!



Με λίγα λόγια: Τα θετικά στοιχεία ξεπερνούν και νικούν τα αρνητικά σε αυτό το αστυνομικό δράμα επιστημονικής φαντασίας και προτείνεται ως μια καλή σειρά σε αυτό που κάνει.


3/5










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme