Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Terra Nova (2011– )





Σε αυτή την κριτική συγκρίνω την σειρά αρκετά με το Falling Skies αφού αυτό διάλεξαν για να συνεχίσουν.
Στο κοντινό (οκ σε καμιά 100 χρόνια) μέλλον ο πλανήτης δεν είναι πλέον και στα καλλίτερα του   γιατί τον έχουμε μολύνει πάρα πολύ. Η ανθρωπότητα σε μία σπάνια στιγμή ένωσης και αυτογνωσίας καταλαβαίνει ότι πρέπει α διαφυλάξει το μέλλον της και τα παιδιά της και έτσι σοφά αποφασίζει ότι το καλύτερο είναι να φτιάξει μια χρόνομηχανή και να αρχίζει να στέλνει κόσμο   στο παρελθόν να ζήσει μαζί με τους δεινόσαυρους. Ναι τι ποιο λογικό….
Τέλος πάντων η σειρά αρχίζει με το κύριο βάρος να πέφτει σε μία οικογένεια και πως τυχαίνει αυτή η οικογένεια να είναι η ποιο συμπαντική για την μελλοντική κοινωνία. Μετά εξελίσσεται σε κλασσική οικογενειακή περιπέτεια σε στυλ Indiana Jones και καμιά φορά νομίζεις ότι δε υπάρχει sci-fi στοιχείο απλά βρήκαν δεινόσαυρους και το έκαναν περιπέτεια (κάποια ταινία μου θυμίζει αυτό). Τα άλλα περιστατικά και δευτερεύουσες ιστορίες είναι ρομάντζα και άλλα που είναι επηρεασμένα από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και οικολογία του περιβάλλοντος.
Στην αρχή οφείλω να ομολογήσω ότι είχα ενθουσιαστεί με την σειρά γιατί είδα ότι οι δυνατότητες είναι τεράστιες και το περιβάλλον όντως τεράστιο. Αλλά δυστυχώς η σειρά άργησε πάρα πολύ όχι μόνο να ανοίξει άλλωστε και το falling skies είχε το ίδιοι πρόβλημα αυτό που άλλαξε είναι ότι δεν έδωσε στον μέσο θεατή στοιχεία ή υπαινιγμούς ότι κάτι μεγαλύτερο μπορεί να γίνει στην πλοκή από κακούς δεινόσαυρους και αρρώστιες και επαναστάτες και μικρής σημασίας αλλαγές. Μέχρι να έρθουν τα τελευταία επεισόδιά και να υπάρξουν υποσχέσεις και εξελίξεις για τρομερές αλλαγές και δράση ο κόσμος απλά άρχισε να μην βλέπει. Πάντως οι εξελίξεις ήταν σίγουρα στο τέλος ποιο εντυπωσιακές από το Falling Skies.
Τεχνικά η σειρά έλαμψε με εφέ και περιβάλλον και σκηνικά τέλια στημένα. Η σειρά από αυτή την άποψη ήταν άψογη και μάλλον και πολύ ακριβή. Και είχε και πολλούς κομπάρσους που με εντυπωσιάζουν παρα πολύ ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ζούμε στη ψηφιακή εποχή. Η ηθοποιία ήταν κατά την ταπεινή μου γνώμη σε πολύ καλά επίπεδα απλά νομίζω ότι δεν υπήρχε το αντικείμενο ώστε να χρησιμοποιήσουνε όλη την υποκριτική τους παλέτα.
Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ο Spielberg διάλεξε το Falling Skies αντί αυτής της σειράς αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι καλύτερα που το έκανε στην τελική. Εκτός βέβαια αν μπορούσε να κάνει κάτι και να ενώσει της δύο σειρές αλλά μάλλον αυτά δεν γίνονται στην showbiz.

Αρνητικά: οι περισσότερες ιστορίες ήταν πολύς μικρής σημασίας και δεν επηρέαζαν τον τηλεθεατή ώστε να τον κρατά σε εγρήγορση για το επόμενο επεισόδιο. Έλειψε ο μεγάλος κακός και φάνηκε.

Θετικά: Τεχνικά η σειρά είναι άψογη. Και στο τέλος φάνηκε και μυστήριο και μεγάλος κακός και η σειρά απογειώθηκε αλλά…. Ήταν πλέον αργά.

Ξεκάρφωτο: Terra Nova…ο σκύλος! είδα έναν από κοντά και είναι πάρα πολύ εντυπωσιακός και γλυκός τουλάχιστον εάν έβαζαν τέτοιο στην σειρά θα ικανοποιούσαν και τους φιλόζωους, εκτός από την οικολογική μας συνείδηση και την οικογενειακή μας συνείδηση.  


το μέγεθος!


Με λίγα λόγια: Πήγαν να το κάνουν καλή φάση για όλη την οικογένεια και τελικά έγινε καλή φάση για καμία οικογένεια όμως.


2/5 είναι κάπως σκληρός ο βαθμός αλλά τι να κάνουμε… C'est La Vie

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme