Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Sleepy Hollow (2013-)




Η ομαδάρα kutzman και orci επιστρέφει! Και για κάποιο λόγο το πληκτρολόγιο μου έχει φάει μια κόλα με το ν και πατιέται δύσκολα. Τέλος πάντων, από την στιγμή που έχει γίνει της μόδας η ταινίες με ιστορικό και μυθικό στοιχείο μπλεγμένα για παράδειγμα Abraham Lincoln: Vampire Hunter και δεν συμμαζεύεται ήταν φυσικό επόμενο να βγει και  ανάλογη σειρά. Βασισμένο σε νουβέλα από την οποία είχε γυριστεί και ταινία  η ιστορία μιλά για το τέλος του κόσμου και το πώς θα αντιμετωπίσουν  τους καβαλάρηδες της αποκάλυψης μια ιδιαίτερη παρέα που αποτελείται από ένα λευκό τύπο με κάτι πολύ μακρουλά χέρια και μια τύπισσα που είναι μαύρη αλλά είναι από φυσικού της σαν να έχει κάνει Photoshop. Η σειρά είναι όπως θα περίμενε κανείς πολύ προσεγμένη και ελπίδες που μπορεί να έχουν κάποιοι για ρομάντζο με κάτι πέφτουν γρήγορα στο κενό. Ναι έχει ρομαντικά στοιχεία αλλά κυρίως είναι μια περιπέτεια φαντασίας… και αυτό είναι υπέροχο. Η εικόνα είναι αρκετά καλή όπως και όλη η παραγωγή απλά αυτό που δεν αλλάζει με τίποτα τελικά όσο καλά και αν είναι τα εφέ και πλούσια η παραγωγή είναι το γεγονός ότι η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη κάπου στην Αμερική και κρύβει πάντα κάτι…Ναι γιατί αν οι καβαλάρηδες της αποκάλυψης ερχόντουσαν σε μια μεγάλη πόλη θα υπήρχε πρόβλημα ενώ τώρα που είναι στο τυχαίο (;) σκατοχωριό λογικό επόμενο οι ιδιαίτεροι ήρωες που ανακαλύπτουν ότι είναι κάτι (στην περίπτωση μας ευλογημένοι να αντιμετωπίσουν τα έσχατα) και κλασσικά το 1/3 του πληθυσμού είναι κάτι κακό (στη περίπτωση μας δαίμονές) Κάποια πράγματα απλά δεν αλλάζουν ότι και να γίνει. Οι διάλογοι είναι στημένοι προσεχτικά και η χημεία στους δυο πρωταγωνιστές αρκετά έντονη και εμπεριέχει κάποια ίντριγκα και αρκετό χιούμορ. Από τους 5 βασικούς χαρακτήρες οι 3 είναι μαύροι που είναι έκπληξη ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι δεν πεθαίνουν με τον ένα ή άλλο τρόπο πριν από τους λευκούς, βασικά όλοι επιβιώνουν στην πρώτη σεζόν.  Α ρε Ομπάμα τα αλλάζεις όλα…

Η σειρά εμπεριέχει μυστήριο το οπαίο όμως δεν είναι μόνο βάση των ψηφιακών εφέ αλλά έχει ιδιαίτερη  προετοιμασία και φροντίδα στους χαρακτήρες και λεπτομέρειες όπως η ενδυματολογία τους η προφορά και ένα ιστορικό υπόβαθρο που εάν είμασταν Αμερικάνοι σίγουρα θα μας εντυπωσίαζε. Σε μερικά σημεία θυμίζει ταινία τρόμου ενώ σε άλλα καλό Indiana Jones. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει σίγουρα να δοθεί στο συμπληρωματικό cast που είναι καταπληκτικό και εμπλουτίζει σημαντικά την εμπειρία.
Ελπίζω η σειρά να συνεχίσει για αρκετά χρόνια ακόμη απλά σκέφτομαι ότι για να το κάνει αυτό η μυθολογία της σειράς πρέπει να μεγαλώσει αρκετά που απλά μου φαίνεται δύσκολο γιατί οι καβαλάρηδες είναι 4! Από την άλλη οι δημιουργοί είναι σίγουρα πολύ καλοί στο να δημιουργούν μύθο και κόσμους και στο παρελθόν ήταν πρόβλημα ότι το έκαναν σε υπερβολικό βαθμό (Lost, Alcatraz).

Ένα κοινό στοιχείο που έβαλαν οι δημιουργοί και μου αρέσει πολύ είναι η αξία της οικογένειας και όλες οι άρρωστες και υπέροχες σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν και να επηρεάσουν τα πάντα.

Αρνητικά: Κάτι ιδιαίτερο δεν βρίσκω απλά δεν ξέρω πως θα προχωρήσουν την ιστορία. Είναι λίγο ποιο εντυπωσιακό για Αμερικάνους.

Θετικά: Καλογυρισμένο και προσεγμένο χωρίς τρελά ανοίγματα καλές στιγμές τρόμου και περιπέτειας.

Ξεκάρφωτο: Κάποιοι από τους κακούς μιλάνε ελληνικά και έχει πολύ πλάκα γιαπί και καλά ο δαίμονάς μιλά αρχαία αραμαϊκά ελληνικά κάτι αλλά στην ουσία έχουν βάλει ένα τυπάκι που δεν μιλά και πολύ καλά νέα ελληνικά. Όταν έρθει σκοτάδι εσύ πεθάνει ΓΙΑΑΑΑΡ! Άντε να δούμε και καμιά σειρά με τους ήρωες του 1821 να πολεμούν δαίμονες ή εξωγήινους ή και τα δύο άντε να δούμε!

Με λίγα λόγια: Μακάρη όλες οι σειρές να μπορούσαν να προσφέρουν και να διαχειριστούν το περιεχόμενο τους και την ιστορία τους όπως αυτή η σειρά. Δεν αλλάζει το τοπίο για πάντα ούτε θέτει νέα στάνταρτ απλά αυτό που κάνει το κάνει πειστικά.

4/5




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme