Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Dracula (2013– )




Κάθε λίγο και λιγάκι θα βγει και κάτι που έχει σχέση με τα βαμπίρ και κάτι που είναι σκοτεινό κι ρουφάει αίμα. Ναι για να μην ξεχνάμε την λαογραφία και ιστορία της Τρανσυλβανίας. Τι εννοείς δεν είναι αληθινό; Υπάρχουν τόσες ιστορίες και ταινίες που όλο και κάτι θα είναι αληθινό. Η σειρά παρουσιάζει την ιστορία του δράκουλα. Και αν μπορούσα να τον προτείνω για υποψήφιο σε εκλογές με βάση την πρώτη σεζόν θα έλεγα: ψηφίστε δράκουλα το σκοτεινό και μυστήριο που αρέσει στις γυναίκες  Ψηφίστε δράκουλα τον ερωτιάρη που κάνει τα πάντα ώστε να ενωθεί με την μοναδική του αιώνια αγάπη που αρέσει στις γυναίκες και τέλος ψηφίστε δράκουλα τον οικολόγο που δίνει στο κοσμάκη ασύρματο ίντερνετ έ ρεύμα που αρέσει στις γυναίκες έ στους οικολόγους. Ναι η ιστορία σίγουρα προσπαθεί να ξεχωρίσει με ανάμικτα αποτελέσματα. Είναι ωραίο που υπάρχει μια δευτερεύουσα ιστορία και πλοκή στα ελληνικά back story και παράλληλα τρέχει η κεντρική ιδέα που συνδέεται άμεσα με το ρομάντζο της σειράς αλλά μου φαίνεται ότι μέχρι το τέλος της σειράς το ρομάντζο τα έχει καταπιεί όλα ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μετά τα πρώτα επεισόδιά η πλοκή προχωρά κάπως αργά. Σαν σειρά δεν είναι τόσο κακή με τον δράκουλα και λοιπούς γνωστούς να έχουν το πλάνο τους και άλλους ποιο κακούς και μοχθηρούς το δικό τους. Αλλά όλα αυτά είναι περιττά από τη στιγμή που ο δράκουλας βρίσκει την αναγεννημένη αγάπη του. Και τότε το ζευγαράκι δεν προλαβαίνει για αντικειμενικούς λόγους  να αγαπηθεί γιατί δεν προλαβαίνουν λόγο του ότι ο δράκουλας δεν το έχει τη  ημέρα και πάρα πολύ, έχουν και οι δύο τρομερούς εχθρούς και το ποιο σημαντικό η κοπέλα έχει αρραβωνιάρη ο οπαίος δουλεύει για τον δράκουλα. Μέσα στην σεζόν βλέπουμε λίγο τον σκοτεινό εαυτό του δράκουλα που οφείλω να πω ότι είναι δουλεμένος και δίνει στο τηλεθεατή το περιθώριο να μάθει για την φύση του και την ποιο σκοτεινή ανθρώπινη πλευρά του χωρίς α πέφτει στην παγίδα που αφορά τον αδίστακτο τέρας υπεράνθρωπο.
Γενικά το κεντρικό θέμα εμφανίζει ένα σταθερό μοτίβο που αφορά  τι άλλο; Την υπέρτατη αγάπη και τι θα κάνεις για αυτή ενώ παράλληλα και ποιο μουλωχτά γίνεται μια μικρή συζήτηση για το ταξίδι που πρέπει να κάνει το άτομο ώστε προκειμένου να πετύχει το στόχο του, τελικά το τι δέχεται να αλλάξει και να θυσιάσει… δεν λέω ότι είναι  βαθυστόχαστο απλά είναι μια ευχάριστη έκπληξη για σειρά του είδους.
Κάτι άλλο που προκάλεσε ευχάριστα ήταν τα σκηνικά και η όλη ατμόσφαιρα που παραπέμπει στην εποχή που διαδραματίζεται η σειρά και ας υπάρχουν κάποιοι αναχρονισμοί το τελικό αποτέλεσμα είναι πειστικό και αυθεντικό. Για ρομαντική σειρά δηλαδή είναι πολύ προσεγμένο και μακάρι και οι υπόλοιπες να ήταν έτσι.

Αρνητικά:  ας μην κοροϊδευόμαστε  άλλη μια σειρά για αυτές και αυτούς που θέλουν ρομάντζο μέχρι αηδίας «γιαπί να μην προλαβαίνουν να αγαπηθούν είναι κρίμα….ωωωωω»

Θετικά: πάει μπροστά το ήδος στο ότι δεν είναι άλλη μια ιστορία αγάπης σε κάνει και σκέφτεσαι λίγο ενώ το περιβάλλον είναι το λιγότερο λειτουργικό

Ξεκάρφωτο: πώς γίνεται σε αυτές τις σειρές η κεντρική ηρωίδα να είναι ωραία σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουν οι γυναίκες για το τι είναι μια ωραία γυναίκα; Δεν λέω το πλαστικό τεράστιο στήθος έχει πεθάνει και κανείς πραγματικά δεν το θέλει αλλά αν γίνεται ας τις κάνουν λίγο ποιο θηλυκές…

Με λίγα λόγια: καλή φάση για ζευγάρια και γυναίκες


3/5


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme