Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Legends of Tomorrow (2016-)



Ωραία η φαντασία αλλά άμα δεν έχει επιστημονική μπροστά πάντα μου χωλαίνει. Ποτέ δεν μπόρεσα να βρεθώ ακριβώς δίπλα σε ήρωες της Μάρβελ ή της Ντι Σι για αυτό το λόγο. 

Άρα πόσο ευχάριστη έκπληξη είναι αυτή η σειρά που είναι βασικά τοποθετημένη όπως και οι άλλες σειρές της ντισί απλά η διαφορά είναι ότι υπάρχει time travel!

Στην αρχή δεν μπορείς παρά να δεις κάποιες συγκρίσεις με Doctor Who άλλα οκ στέκεται και μόνη της και είναι ιδιαίτερη  η σειρά.

Στο μέλλον λοιπόν υπάρχει ένας τρελός ψυχοπαθείς αθάνατος που θέλει να φέρει τον κόσμο στα γόνατα του και μετά να τον ελέγχει ηγεμονικά για πάντα, Ε και τότε ένας ρέμπελος χρονο αστυνομικός μαζεύει κάτι καλούς και κακούς από της άλλες σειρές της Ντισι και τους κάνει ομάδα κρούσις και εκδίκησης και ταξιδεύουν στον χρόνο για να τον φάνε τον άτιμο... Ναι είναι παραμύθι αλλά τόσο κλισέ και ωραίο που ήταν από της λίγες φορές που το είδα μαζικά σε λίγες ημέρες.

Μου αρέσει που υπάρχει πυκνή δράση και νόημα καθώς είναι 13 επεισόδια και όχι 25. Μου αρέσει που αρκετούς από τους χαρακτήρες τους ξέρουμε από τις άλλες σειρές και υπάρχουν τεράστιες αναφορές και ρόλοι crossover από τις άλλες σειρές. Δίνει μια πληρότητα που σπάνια συναντά κανείς.

Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα από πρωταγωνιστές με δικές τους ιστορίες και ιδιαιτερότητες και αυτό είναι υπέροχο και σε κρατά σε δράση όλη την ώρα.

Μου άρεσε πολύ η πρώτη σεζόν και δεν θα ήθελα να αλλάξει κάτι και φυσικά είναι ωραίο που κάποιοι στο τέλος έχουν ψιλό άσχημα νέα που επηρεάζουν και τις άλλες σειρές.

Το κεντρικό νόημα νομίζω σε αυτή την σεζόν είναι το πώς ξεχωρίζουμε το δικό μας συμφέρον από αυτό της ομάδας και δίνεται με ένα πολύ όμορφο τρόπο προς προβληματισμό.

Η παραγωγή φαίνεται υπέροχη και πανάκριβη και τεράστια και σίγουρα επισκιάζει  Arrow, Flash και Super Girl

Σίγουρα η καλύτερη σειρά από τις τέσσερις και δεν πρόκειται να το συγκρίνω με το γκόθαμ...

Όπως και στις άλλες σειρές υπάρχει αρκετό σχέση αγαπιόμαστε αλλά δεν προλαβαίνουμε αλλά τουλάχιστον είναι πολλοί οι ήρωες και οι σχέσεις και δεν καταντάν βαρετές και ανιαρές.

Η σειρά αφορά σούπερ ήρωες και επειδή κάποιοι γράφουν για όχι και πολύ σπουδαίους διαλόγους και υπερβολική υποκριτική να υπενθυμίσω ότι η σειρά πρέπει να είναι έτσι πρέπει δηλαδή να είναι λίγο ανάλαφρη και να κάνει και λίγο χαβαλέ...  Αλλιώς προσπαθήστε να αναλύσετε με λογικά επιχειρήματα όλα τα παράδοξα που συμβαίνον με το χρόνο και φυσικά το πώς λειτουργούν τα όπλα και οι δυνάμεις του εκάστοτε ήρωα νομίζω ότι εκεί κάπου χάνετε το νόημα.

Ένα κακό που έχει αυτή η σειρά και το έχω προσέξει και στις άλλες σειρές της ίδιας εταιρείας είναι ότι οι γυναίκες δεν είναι ωραίες ή τουλάχιστον εμένα μου φαίνονται έτσι.. Ειδικά όσο αφορά την ξανθιά οκ την βρίσκω μέτρια για να μην πω καμία άσχημη κουβέντα.

Επίσης η δράση μου φάνηκε ποιο έντονη από κάθε άλλη σειρά και ένιωσα αγωνία που είχα καιρό να δω 

Αρνητικά: οι γυναίκες της σειράς δεν μου αρέσουν δεν ξέρω γιατί, είναι χαλαρό σε φάσεις που ίσως να μην αρέσει σε όλους

Θετικά: η καλύτερη πρώτη σεζόν μέχρι τώρα φαίνεται ότι το στούντιο μαθαίνει, δράση, καλό σενάριο, περιεχόμενο πολύ και ποιοτικό

Ξεκάρφωτο: Βγήκε ο νέος δίσκος metallica και είναι πολύ καλός να και κάτι που δεν περίμενα είχα χάσει κάθε ελπίδα για την παρέα καθώς οι προηγούμενοι δύο δίσκοι ήταν σίγουρα κάπως....

Με λίγα λόγια: Πυκνογραμμένο, ισορροπημένο και με έντονη δράση από τις καλύτερες σειρές εκεί έξω

5/5

imdb





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme