Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Witches of East End (2013– )



Σε μια εποχή γεμάτη φαντασία και μαγεία ίδια και αντιγραμμένη από κανάλι σε κανάλι και από σειρά σε σειρά δεν αποτελεί έκπληξη που βγαίνει άλλη μια σειρά με μάγισσές κλπ.
Η υπόθεση είναι απλή δυο αδερφές με ήρεμες και ειρηνικές ζωές ανακαλύπτου ότι είναι μάγισσές. Πω πω πρωτοτυπία χαμός θα γίνει. Και πως τυχαίνει την στιγμή που το ανακαλύπτουν να έρχεται να τους επισκεφθεί η θεία τους η μάγισσά, που γίνεται γάτα αυτοβούλως! Επίσης την ίδια στιγμή τους την πέφτει μεγάλος κακός από το παρελθόν της μαμάς μάγισσάς και την ίδια ώρα στις προσωπικές τους ζωές γίνονται διάφορα ,με τα ερωτικά στοιχεία να κερδίζουν έδαφος επεισόδιο με επεισόδιο. Και εδώ όπως και σε άλλες ρομαντικές σειρές με κάτι το ρομαντικό στοιχείο κερδίζει επι όλων των άλλων και βλέπουμε σαν κεντρική δράση και πλοκή την μία από τις δύο αδερφές να ετοιμάζεται να παντρευτεί τον άντρα των ονείρων της αλλά τελικά είναι ερωτευμένη με τον κακό αδερφό του μέλλοντα συζύγου. Ανατρίχιασα…
Η σειρά βγάζει μια τρελή νοσταλγία από τα 90s και αυτό είναι εν μέρει καλό απλά όλα καμιά φορά είναι λίγο ποιο «οικογενειακά» και απλουστευμένα όλα και είναι σίγουρα αποτυχία της σειράς γιατί τέτοια στησίματα πετυχαίνουν μόνο σε κωμωδίες. Ένα άλλο αρνητικό είναι ότι οι κάμερες φαίνονται  κάπως παράξενες και η εικόνα φαίνεται κάπως δεύτερη ενώ την ίδια ώρα το καρέ σπάνια γεμίζει με κάτι ενδιαφέρον. Πάντως έχω πάρα πολύ καιρό να δω σειρά τελευταίων χρόνων που να μην έχει αυτή την γυαλάδα της υψηλής ευκρίνειας.
Η ηθοποιία και αυτή έχει μια ιδιαιτερότητα και φαίνεται ποιο θεατρινίστική και στημένη και είναι κάπως παράξενο λες και δε μπορούσαν να βρούνε ικανούς ηθοποιούς με κάποιο καλό επίπεδο υποκριτικής ή το σενάριο είναι τόσο άθλιο που ζητούν την βοήθεια του κοινού και αυτοσχεδιάζουν!
Η σειρά νόμιζα ότι θα ακυρωθεί αλλά τελικά πήγε καλά και ανανεώθηκε για δεύτερο κύκλο. Άρα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τι καλό μας ετοιμάζουν οι δημιουργοί για το δεύτερο κύκλο και όλα αυτά τα love stories και δεκάλεπτους κακούς κλπ. Α! και φυσικά ποιοι άλλοι είναι ιδιαίτεροι άνθρωποί παύλα  μάγισσές σε αυτή την πόλη η πεθερά, ο πυροσβέστης και τελικά όλη η πόλη.
Νομίζω ότι τα εφέ είναι καμιά δεκαριά χρόνια πίσω και βοηθούν και αυτά στο να χαρακτηρίσω την σειρά σαν ρετρό.
ίσως τελικά να αρέσουν αυτά τα πράγματα στον κόσμο και εγώ είμαι απλά παράξενος
Το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ από αυτή την σειρά είναι ότι δεν παίρνει τον εαυτό της τόσο σοβαρά με αποτέλεσμα να είναι ανάλαφρο και την ίδια ώρα ευχάριστο.
Ας της δώσουμε άλλη μια ευκαιρία και ας μου ακούγεται σαν ανέκδοτο

Αρνητικά: πολλά και διάφορα αυτό που προκάλεσα εμένα περισσότερο είναι το εκνευριστικό αυτό «ρομάντζο με κάτι άλλο» ά μάγισσες…

Θετικά: Τίμιο σε αυτό που κάνει.

Ξεκάρφωτο: Η μία αδερφή δεν έχει καμία σχέση με την άλλη όσο αφορά την φυσιογνωμία τους σίγουρα θα μπορούσαν να το κοιτάξουν λίγο αυτό το θέμα. Άλλη μια σειρά η οποία στοχευμένα στημένη για το θηλυκό και οικογενειακό κοινό.

Με λίγα λόγια: ποιο ρετρό και sitcom από κάθε άλλη σειρά που έχω δεί τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον είναι ανάλαφρο και οικογενειακό


3/5


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme