Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Helix (2014– )






Λένε ότι κάθε μεγάλη και τρανή σειρά έχει μια πολύ αδύναμη πρώτη σεζόν. Αν και η πρώτη και ίσως και η δεύτερη σεζόν της συγκεκριμένης σειράς δεν την κάνει κάτι ιδιαίτερο ούτε περιμένω να αλλάξει για πάντα την μικρή οθόνη ότι είχε μια αδύναμη αρχή είναι σίγουρο… Ειδικά αναλογιστεί κανείς ότι τα επεισόδιά είναι μόνο 13 και τα πρώτα 7 με 8 είναι κάτι σαν οικογενειακές ιστορίες με ζόμπι!
Εκεί που ζούνε κάτι Εσκιμώοι (βασικά όχι) και εμ κάνει κρύο, πολύ κρύο (-50) υπάρχει ένας ερευνητικός  σταθμός που είναι σούπερ CGI φτηνιάρικος παραγωγή Sy-Fy channel. Με το που βλέπεις το σταθμό πέρα από την τσιπιά εν έτη 2014 δεν μπορείς παρα να σκεφτείς ότι κάτι θα γίνει και θα αρχίσουν να πεθαίνουν σαν τις μύγες. Αλλά πως; Είναι εξωγήινοι, μάγοι, Σουηδοί κλώνοι ή μήπως… διαβολικοί Εσκιμώοι;    Τελικά είναι ένα πείραμα με έναν ιό που πήγε πολύ άσχημα και έτσι καλούν κάτι καλούς ειδικούς Αμερικάνους για να σώσουν τον πλανήτη ε να βρουν το αντίδοτο εννοώ. Πως γίνεται πάντα σε αυτούς τους ερευνητικούς σταθμούς    να υπάρχει ένα σωρό ασφάλεια και τεχνολογία και να είναι πάντα χωμένοι 100 μέτρα κάτω από την γη, ή   σε αφιλόξενο μέρος έρημο ή πάγο χαλάσατε τόσα χρήματα να το φτιάξετε και αυτό που πάντα με συναρπάζει είναι η αρχιτεκτονική εξωτερική και εσωτερική.  Είναι λες και σκέφτονται ε εντάξει χαλάσαμε ένα σωρό χρήματα για μηχανήματα και ειδικευμένα άτομα τουλάχιστον να χαλάσουμε άλλα τόσα  να πάρουμε και γαμάτα γραφεία και έπιπλα να βάλουμε και μια σούπερ όψη να μην μας χαρακτηρίσουν και τσίπηδες. Δηλαδή για να νιώθουν καλά τα 100 άτομα που δουλεύουν εκεί λες και τους νοιάζει…
Η ηθοποιία είναι μέτρια ειδικά στην αρχή και βασικά δεν υπάρχει και πολύ αντικείμενο άλλωστε πέρα από τα ααααααργκ και μπαργκ και σπλίτς! Αυτό τρέχει για 8 επεισόδιά και  πεθαίνουν με διάφορους βαθμούς πειστικότητας ανάλογα το ταλέντο του καθενός. Μετά το επεισόδιο 8 η σειρά παίρνει τα πάνω της εντυπωσιακά και απογειώνεται χωρίς να φθάνει στο διάστημα όμως. Και αυτό που με πείραξε είναι οι οικογενειακές σχέσεις  που φαίνεται ότι γίνονται όλο και ποιο περίπλοκες αλλά πάλι καλά ο Moore στο τέλος μόλις που το σώζει.
Ο χαρακτήρας που μου άρεσε ποιο πολύ από όλους  είναι του τρελού Ιάπωνα με το αθάνατο σχέδιο, παρεξηγημένος μέχρι τέλους το μόνο που έκανε λάθος εκτός από δολοφονίες και θανατηφόρους ιούς ήταν να απαγάγει παιδιά και να τους κάνει πειράματα. Μα ήταν για το καλό της ανθρωπότητας και της εταιρείας  αφήστε τον ποια ήσυχο! Που έφτασε ποια αυτή η κοινωνία να καταδικάζει ανθρώπους επειδή απαγάγουν μικρά παιδιά και τους κάνουν πειράματα… αμάν ποια είναι για το καλό της ανθρωπότητας! Αυτός φταίει που σκοτώνει με σφαίρες και όχι με Κατάνα!
Υπάρχουν και κάποιες δευτερεύουσες ιστορίες που είναι εντάξει υποθέτω αν και λάθος που στο τέλος πάει να τα ενώσει όλα. Καμιά φορά δημιουργείτε η εντύπωση ότι κάτι δεν έχει γραφτεί πολύ καλά και αφήνει κενά και απορίες. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος έχουν απαντηθεί  σχεδόν όλα και αυτό είναι σίγουρα προς τιμήν τους.
Η σειρά συνεχίζεται για άλλα 13 επεισόδιά τελικά μέσα στο 2015!

Αρνητικά: Στην αρχή σέρνεται, κάποια γεγονότα και ιστορίες είναι υπερβολικές και δεν θα έπρεπε να ενώνονται. Το 235 είναι μια μπούρδα. Αμάν ποια με τις οικογενειακές ιστορίες!

Θετικά: Στο τέλος είναι πολύ καλό.

Ξεκάρφωτο: Το θέμα και η μουσική επιμέλεια είναι λες και την κάνει ένα μεθυσμένος γιάπης παρέα με ένα ζωντανό ασανσέρ. Ένας λέγεται μίξα… αλήθεια

Με λίγα λόγια: καλό αλλά ανούσιο στα πρώτα επεισόδιά τουλάχιστον δεν έχει κάποιο ξεχωριστό έφηβο να μας τα πρήζει.


3/5


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme