Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Revolution (2012-)




Το τυπάκι που κάνει supernatural συνεργάζεται με τον JJ και βγαίνει αυτό! Είναι καλή φάση απλά περίμενα κάτι κοντά στο τέλειο. Το σενάριο είναι πολύ καλό με την βασική ιστορία να είναι αυτή των ανθρώπων και αξιών τους και το πόσο μπορούν να κρατήσουν και να μείνουν αληθινές σε ακραίες συνθήκες. Που από μόνο του είναι μια ευχάριστη έκπληξη και έτσι η σειρά δεν αφορά  κάποιο έφηβο ή έφηβη με κάποιο ειδικό ταλέντο ή ικανότητα που τον/ την κάνει ιδιαίτερο άνθρωπο. Τώρα αυτό που κάνει sci-fi την σειρά είναι το γεγονός ότι κάτι έχει γίνει και δεν υπάρχει πλέον ρεύμα, σαν μόνιμη διακοπή του ρεύματος, σαν να ξέχασε ο πλανήτης να πληρώσει την ΔΕΗ ένα πράμα, σαν να πατάς το κουμπί και να μην ανάβει όπου και να είσαι μέσα έξω στο σπίτι σου, στο αυτοκίνητο παντού και πάντα. Ακούγεται ωραίο σαν ιδέα και είναι! Οι χαρακτήρες στέκονται πολύ καλά και κάποια ποιο mainstream στοιχεία της πρώτης σεζόν δείχνουν να γιατρεύονται στη δεύτερη. Ναι η σειρά στο δεύτερο κύκλο απογειώνεται και δείχνει να αναφέρεται επιτέλους σε ποιο sci-fi κοινό. Υπάρχει αρκετή φυσική και ψυχολογική βία σε βαθμό όμως που είναι πιστευτή χωρίς να σε κάνει να αναρωτιέσαι αν κάποιος πρωταγωνιστής είναι  σούπερ ήρωας. Υπάρχουν τα περίφημα flashbacks όπως στο Lost αλλά σχετίζονται άμεσα με την εκάστοτε ιστορία, χωρίς να κουράζουν και πετυχαίνουν να εμπλουτίζουν το παρελθόν των πρωταγωνιστών που είναι εύσημο στην σειρά γενικότερα. Οι μάχες είναι άκρος γοητευτικές με τις αγαπημένες μου στιγμές πολέμου να είναι αυτές που έχεις από την μία πλευρά αυτόματα και από την άλλη σπαθιά, η ανισότητα (έστω φαινομενική) είναι πώρωση! Η ηθοποιία είναι αρκετά καλή στο σύνολο αν και λίγο υπερβολική στην πρώτη σεζόν και παίζει η ξανθιά από το Lost και μια Καναδο-ελληνίδα που λέγεται spiridakos  που για νέα ηθοποιός δεν είναι καθόλου άσχημη. Η φωτογραφία είναι αρκετά καλή ώστε να σε βάζει στο κλίμα ,μιας εποχής που μπορεί να έρθει κάποτε ή αύριο τέλος πάντων. Στην δεύτερη σεζόν υπάρχει αυτό που έλειψε στην πρώτη και αυτό είναι μια ποιο μη συμβατική σχέση μεταξύ των συγγενών και των φίλων ως μοντέλου στο τι θεωρούμε οικογένεια και σπίτι και φέρνει στην μικρή μας οθόνη μεγάλες δόσεις πραγματισμού αλλά και  παραλογισμού που σίγουρα προκαλούν θετικά και γιατί όχι απρόσμενα. Η δεύτερη σεζόν φαίνεται να έχει και ανατροπές που αν και η πρώτη δεν πένεται σε αυτές σίγουρα είναι ποιο ουσιαστικές . Επίσης υπάρχει και λίγο game of thrones εκεί μέσα αφού «κάποιος χαρακτήρας που συμπαθούμε πολύ πεθαίνει, γιατί να πεθαίνει γιατί!»  Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο σποτάκι εισαγωγής της σειράς evolution- revolution που ο δημιουργός δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει σχεδόν σε κάθε επεισόδιο το ότι δηλαδή το τι είναι πρόοδος και παράλληλα αν η ουσιαστική αλλαγή μπορεί να έρθει μέσο της επανάστασης (σε κάθε επίπεδο).

Αρνητικά: Η πρώτη σεζόν νομίζω ότι ήταν λίγο αναγνωριστική και πήγε να τσιμπήσει λαό αλλά δεν νομίζω να τα κατάφερε και πήγε να γίνει λίγο πιασιάρικη και βαρετή.

Θετικά: Γενικά άρτιο και δεύτερη σεζόν ποιο κοντά σε sci-fi κοινό, έξυπνες ιδέες και κυρίως αποτύπωση τους.

Ξεκάρφωτο: «τώρα» που διαλύθηκε το γιουσα και σχεδόν κάθε πολιτεία είναι ανεξάρτητη πραγματικά μπερδεύομαι με τα ονόματα ίσως ο μόνος σίγουρα αναγνωρίσιμος στρατός είναι οι Texas rangers.  Η μεγάλη μάχη ελικόπτερα Απάτσι εναντίων σπαθιών είναι πώρωση πέρα από κάθε φαντασία.
Με λίγα λόγια: Πολύ καλή σειρά που σέβεται το κοινό της, έξυπνη και κάποιες φορές απρόσμενη. Λίγο βελτίωση στα σημεία χρειάζεται.

4/5







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme