Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Futurama (1999-ποιος ξέρει ;)




Η σειρά εξιστορεί τις περιπέτειες  κάπου στο μακρινό μέλλον μέσα απο τα μάτια μιας παρέας που εργάζονται σε μία εταιρεία μεταφορών, δεν ακούγεται και πολύ συνταραχτικό έτσι; Πέρα από τους Simpsons ο κύριος Matt έκανε και το Futurama. Όταν ήμουν μικρός έβλεπα Simpsons και περνούσα πολύ καλά αλλά πρόσφατα ξανά είδα αρκετά επεισόδιά από τις πρώτες σεζόν και τις τελευταίες  και δυστυχώς δεν υπάρχει η μαγεία και η αγάπη που ορίζει ο βάτραχος του Futurama! Δεν ξέρω αν φταίει ο υπνο-βάτραχος, ή ότι είναι sci-fi, ο κρυφός έρωτας για τις γυναίκες της σειράς αλλά σίγουρα η σειρά είναι κάτι το ξεχωριστό. Οι χαρακτήρες όλοι μα όλοι είναι ξεχωριστοί, ιδιαίτεροι και μοναδικοί και αφήνουν το σημάδι τους με τις γκάφες τους και τις ατάκες τους. Ο κόσμος του Futurama είναι τόσο γοητευτικός και απρόσμενος ενώ την ίδια ώρα φροντίζει ότι προβληματισμούς έχει να τους περνά άμεσα και υποχθόνια την ίδια ώρα σαν να πίνεις λικέρ ένα πράγμα, ξέρεις ότι έχει αλκοόλ και πολύ απλά είναι τόσο γλυκό! Οι ατάκες των χαρακτήρων είναι απίστευτες και αυτές που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα από τον κύριο roboto και τον προφέσορα που πρέπει να είναι χιλίων ετών τουλάχιστον όσο αφορά την ηλικία της γκρίνιας του. Άλλο στοιχείο που τοποθετεί την σειρά στον αφρό είναι ότι επειδή το περιβάλλον είναι στο μέλλον δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να γίνει ή να μην γίνει και δίνει αυτή την μορφή του ακούραστου και πρωτότυπου που απλά δεν υπάρχει στις σημερινές σειρές. Η σειρά δεν απευθύνεται σε όλη την οικογένεια είναι σίγουρα ποιο ενήλικη από τους Simpsons.  Τα γραφικά είναι απίστευτα ωραία και με απρόσμενη λεπτομέρεια δίνοντας ένα κόσμο που βρίθει από ζωή και  ρυθμό. Οι χαρακτήρες έχουν σχέσεις που πέρα από το πόσο μοναδικές και αστείες μπορούν να γίνουν είναι σίγουρα άρρωστες και επικίνδυνες, προσφέροντας γέλια δυνατά και απρόσμενα. Και φυσικά αυτό είναι και το μεγαλύτερο ατού της σειράς το άφθονο γέλιο από το περιβάλλον , τις ιστορίες, τις δευτερεύουσες ιστορίες, τους χαρακτήρες , τις γκάφες και φυσικά μα τόσο φυσικά το μεγάλο έρωτα της σειράς. Νομίζω ότι σε αυτή την σειρά ο δημιουργός δεν άφησε ΄τίποτα πίσω για χάρη της ομοιογένειας και της εμπορικότητας και δημιούργησε μια πανέξυπνη σειρά γεμάτη χιούμορ  και χαζοχαρούμενη ίντριγκα έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Υπάρχουν μερικά πολύ ιδιαίτερα επεισόδιά που χρησιμοποιούν μέχρι και διαφορετικές νοοτροπίες και τεχνοτροπίες γυρίσματος και φέρνουν ακόμη ποιο όμορφες εικόνες και γέλια. Η σειρά ισοπεδώνει και ειρωνεύεται τα πάντα  από κοινωνικές δομές μέχρι το Star wars και φυσικά την ίδια την σειρά από τα πρώτα επεισόδια.

Αρνητικά: δεν είναι εμπορικό και το χιούμορ είναι ιδιαίτερα καυστικό μπορεί να ενοχλήσει αρκετούς κατά την γνώμη μου δεν είναι για παιδιά και μικρούς ανθρώπους γενικότερα, και δεν εννοώ νάνους.

Θετικά:. Υπέροχο περιβάλλον, τεχνοτροπία, χαρακτήρες, ιστορίες ένας υπέροχος φανταχτερός και συχνά ηρωνικός κόσμος.

Ξεκάρφωτο: good news everyone! Bite my shiny metal ass. Ζήτω οι ατάκες! Είναι από τις λίγες σειρές που ακυρώθηκαν κανονικά δύο φορές. Ο γυναίκες της σειράς είναι πανέμορφες.

Με λίγα λόγια: Χιούμορ ιδιαίτερο και επιτυχημένο, αυθεντικά δυνατά γέλια, δες το τώρα!


5*/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme