Τρίτη 17 Μαΐου 2016

The Shannara Chronicles (2016-)



οκ ξέχασα να βάλω υπόθεση και την βάζω εδώ είναι ένα τυπάκι που δεν το ξέρει (περίπου) ούτε η μάνα του και τελικά ένας μάγος του λέει ότι είναι σούπερ μάγος και η πρώτη περιπέτεια παράλληλα αρχίζει γιατί ένα μαγικό δέντρο που κάθε φύλλο του είναι ένας δαίμονας αρχίζει και πεθαίνει και απελευθερώνονται οι δαίμονες τώρα αυτός πρέπει να φτιάξει ενα παρεάκι και να φτιάξουν την κατάσταση ε δηλαδή το δέντρο με κάποιο τρόπο...

Με την επιτυχία του Game of Thrones είναι λογικό να έβγαινε και κάτι αντίστοιχο από άλλο κανάλι αλλά δεν το περίμενα από το MTV. Ναι το κανάλι που απλά έφυγε πρόσφατα από την χώρα μας κάποτε δεν έκανε σειρές απλά ήταν κανάλι μουσικής απλά νομίζω ότι τα ονόματα πλέον δεν ισχύουν και φέρνουν κάποιο είδος σεβασμού ή πολιτικής. Παλιότερα έκανε εκπομπές που έχουν να κάνουν με την ζωή ριάλιτι στα ελληνικά  απλά τώρα έπεσαν οι μάσκες και είναι σαν ενα προχώ νικελόντεον 15+ τα πάντα για την τηλεθέαση. Το καλύτερο παράδειγμα πρέπει να είναι η πολιτικοί στην χώρα μας από την στιγμή που πάρεις την καρέκλα μετά θα κάνεις ότι περνά από το χέρι και τις τρύπες σου προκειμένου να την κρατήσεις και δεν αφήνω κανέναν πολιτικό από έξω.

Όσες φορές έχω πάει να δει σειρά από αυτό το κανάλι απλά σταματάω γιατί δεν υπάρχει η κλασσική δομή των άλλων κλασσικών καναλιών αλλά ούτε η αθωότητα του νικελόντεον απλά ένα περίεργο συνονθύλευμα και πραγματικά μπερδεύεσαι να μιλάνε δύο πρωταγωνιστές για σεξ και μετά να μην μπορούν να πουν κάποιες λέξεις και ένα χιούμορ μπερδεμένο που δεν ανήκει πουθενά! Σοβαρά MTV που αναφέρεσαι;

Ευτυχώς για την σειρά δεν είναι μια φθηνή απομίμηση και αυτό γιατί βασίζεται σε σενάριο  απο βιβλίο ενώ παράλληλα οι διάλογοι συναισθημάτων MTV έχουν περιοριστεί όχι στο ελάχιστο αλλά οκ αισθητά σε σχέση με το Teen Wolf, μακάρι μια μέρα να μπορέσω να το δω να κάνω κριτική.

Υπάρχουν χαρακτήρες με καλό οικοδόμημα από πίσω ένα πολύ καλό back story και οι χαρακτήρες διαφέρουν αισθητά ο ένας από τον άλλο με αποτέλεσμα μια πολύ καλή εμπειρία για τον θεατή. Τα γυρίσματα έχουν ένα τσουβάλι και κάτι ακόμη από σπέσιαλ ψηφιακά εφέ άλφα άλφα ποιότητας ενώ τα υπόλοιπα γυρίσματα είναι που αλλού; μα στην νέα Ζηλανδία, ναι ειδικά το τελευταίο πρέπει να είναι τρελό σοκ για κανένα.... game of thrones, hobbit, lord of the rings κτλ όλα εκεί για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο... παραμυθένια ομορφιά.

Αφού είναι MTV όλοι ηθοποιοί είναι νεώτατοι με τον γέρο παππού βασιλιά να είναι λίγο ποιο νέος από τον πατέρα σου... έλεος αυτό το κανάλι με τις ηλικίες... Επίσης οι πρωταγωνίστριες είναι ωραίες μεν αλλά χωρίς στήθος και προσόντα κάτι που δεν ισχύει στους άντρες (ρατσισμός) και στην σειρά δεν υπάρχει καθόλου σχεδόν γύμνια κάτι που ευχαρίστως έπρεπε να αντιγράψουν από GoT.

Η ιστορία δεν είναι αυτό που περιμένεις και αυτό είναι μια μεγάλη έκπληξη υπάρχουν πάρα πολλά ήδη ζωντανών όπως elf, troll, human, gnome και εν σωρό άλλα...και φυσικά δαίμονες. Επίσης η σειρά έχει και την βία της και το αίμα της το λίγο παραπάνω...  μπράβο μακάρι να ήταν και ποιο αντισυμβατικό.

Γενικά πολύ ωραία δέκα επεισόδια πολύ δεμένα με συνεχόμενες εξελίξεις που σε κρατάνε σε εγρήγορση και φυσικά το ποιο θετικό σημείο από όλα ότι οι πρωταγωνιστές δεν είναι δεδομένοι και πεθαίνουν! Ναι και αυτό είναι το ποιο ωραίο στοιχείο σίγουρα.

Τώρα στα αρνητικά που δεν είναι άλλο από τα "συναισθήματα MTV" (TM) τα οποία ειδικά προς την κορύφωση των τελευταίων επεισοδίων είναι τόσο αντιφατικά και κάνουν τις εξελίξεις να σέρνονται τα γεγονότα να χάνουν την χρονική τους επάρκεια και να ξεγυμνώνεται ο κινηματογραφικός χρόνος τόσο φθηνός καταστρέφοντας την αισθητική και δουλειά των ηθοποιών. Και αυτό είναι τόσο σημαντικό  για το τελικό αποτέλεσμα που παίρνει από τα χείλη του θεατή αυτό το χαμόγελο ικανοποίησης όταν βλέπει την σειρά  και το αντικαθιστά με σκέψεις του στιλ γιατί το κάνει αυτό και γιατί απλά δεν κάνε το άλλο δεν βγάζει νόημα για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ειδικά όταν μιλάνε για συναισθήματα μιλάνε με μεγάλες λέξεις που δεν χαρακτηρίζουν με τίποτα τις σχέσεις τους και υπό το φως δραματικών εξελίξεων και γεγονότων είναι λες και είναι όλοι στο κλαμπ  "οι ανώριμοι αλλά ωραίοι".

Δυστυχώς τα αρνητικά δρουν υπόγεια και στερούν χαρά από μια σειρά που θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από το μέσο όρο.

Α! η σειρά αναφέρει σε ένα μεγάλο πόλεμο που έφερε το δικό ΜΑΣ κόσμο στο τέλος του άρα είναι post apocalypse (τεχνικά) που φαίνεται και σε screenshots που ανέβασα! ο έχει δώσει πολύ ωραία και έτσι μπορείς να πεις ότι μιλάνε και αγγλικά...  βέβαια από την άλλη έχει μαγεία... όλα μαζί τέλος πάντων.

Είναι ωραίο που κάποια στοιχεία της σειράς αναφέρονται και σε ποιο φανατικό κοινό του είδους.

Αρνητικά: Ανώριμη διάλογοι, ασυναρτησία συναισθημάτων  σε σχέση με τις σκηνές αγωνίας και μεγάλων εξελίξεων αισθήματα MTV (TM), ωραίες γυναίκες με μικρό στήθος

Θετικά: Μικρό στήθος αλλά ωραίες γυναίκες, πολύ ωραία ιστορία και μυθολογία πολλά υποσχόμενο. Πολλές εξελίξεις. Αχ Ισπανία τι κορίτσια βγάζεις

Ξεκάρφωτο: Κάποια στιγμή κάποιοι ήθελαν να αλλάξουν την σημαία της νέας Ζηλανδίας, μπορείτε να δείτε την σχετική ιστορία εδώ απλά θαυμάστε μερικές από τις σημαίες τελικά κρατήσανε την αρχική.  Η σημαία τους μοιάζει πάρα πολύ σε αυτή της Αυστραλίας αλλά μια σημαία δεν είναι μόνο θέμα ντιζάιν αλλά και ιστορίας...









Με λίγα λόγια: Τα θετικά είναι ποιο πολλά από τα αρνητικά σε αριθμό αλλά όχι σε ποιότητα γιατί τα αρνητικά δρουν υπόγεια κατά την διάρκεια της σειράς. Το αποτέλεσμα προς το παρόν μετριότητα

2/5

imdb

















































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme