Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Supergirl (2015-)



Πρέπει να είναι σίγουρα παράξενο να υπάρχει μια σειρά που κανονικά θα πλαισίωνε ένα ποιο μεγάλο όνομα αλλά τελικά πρέπει να σταθεί μόνη της. Και από εκεί  πηγάζουνε ένα σωρό προβλήματα. 
Ο λόγος φυσικά για το υπέρ κορίτσι (και όχι υπέρ γυναίκα) που είναι ξαδέρφη του υπέρ άντρα.

Είναι εκπληκτικό πως οι άντρες θέλουν να ακούνε για τις περιπέτειες ενός κοριτσιού , μιας κοπέλας τέλος πάντων και όχι μιας γυναίκας ενώ οι γυναίκες θέλουν να ακούνε και να βλέπουνε της περιπέτειες ενός άντρα όχι ενός αγοριού. 
Στην σειρά ο σούπερμαν είναι πάντα ή χωρίς πρόσωπο και κάνει wooooooooooooosh ή συνομιλεί με την ξαδερφούλα στο messenger. Που φαίνεται μη πιστευτό.

Η ιστορία όπως και η αρχή κάθε επεισοδίου μας λέει ότι η κοπέλα μας ήταν ποιο μεγάλη από τον ξάδερφο και την έστειλαν εκεί να προσέχει τον μπούλι, γιατί ο πλανήτης τους ήταν ένα βήμα πριν την καταστροφή του. Άρα από ότι καταλαβαίνω σου λέει θα τιναχτούμε που θα τιναχτούμε στον αέρα όλοι ας σώσουμε δύο άτομα δεν βγαίνει αλλιώς το budget στο όχημα; δηλαδή άμα βάζανε και πίσω καθίσματα;  Στο ταξίδι λοιπόν κάτι γίνεται εκεί με τις δίνες και χρόνους και κτλ και η κοπέλα μας φτάνει ποιο αργά από τον ξάδερφο μπούλι που είναι πλέον σούπερ άντρας. Ε οκ ζει σε ένα σπίτι με κάτι γονείς και μια αδερφή και όλα μια χαρά και την μεγαλώνουν με το αξίωμα ότι δεν χρειάζεται να είναι σούπερ γιατί είναι ο άλλος σούπερ και έτσι είναι μια τύπισσα που είναι γραμματέας σκλάβος για μια μεγιστάνα των μέσων που σημείωση την παίζει η αλι μακ μπίλ χωρίς πλάκα εγώ νόμιζα οτι έχει πεθάνει απο ανορεξία αλλά ζει!

Ένα σωρό προβλήματα αυτή η σειρά. Τα εφέ είναι οκ αν και έχω δει και καλύτερα και εικόνα και ήχος βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα και η σειρά ως προς τα σκηνικά φαίνεται ακριβή και προσεγμένη με μόνη ιδιαιτερότητα όταν κάνουν το κόλπο εξωτερικό πλάνο και δείχνουν συνέχεια το ίδιο είναι παράξενο και θυμίζει 90s άσχημα 90s ε και να τώρα θυμήθηκα το αντίστοιχο στο stargate που δείχνανε την μυστική βάση βουνό. Είναι μηδαμινά και συγχωρούνται άνετα. Από κενά στο σενάριο ιδιαίτερα τεχνικής φύσεως δεν θα πω κάτι απλά μερικά προκαλούν γέλιο αλλά από την άλλη έτσι είναι η φύση μιας τέτοιας σειράς δεν χρειάζεται να είναι περισσότερο περιπέτεια από παραμύθι.

Προσωπικά δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα το πρώτο και βασικότερο οτι η σειρά πάει να πάρει τον εαυτό της ποιο σοβαρά από ότι πρέπει και το δεύτερο οτι έχουν βάλει ένα ηθοποιό καλύτερο φίλο του υπέρ κοριτσιού ο οποίος την γουστάρει και φαίνεται τόσο γκέι. Δεν έχω τίποτα με τους γκέι μα το παλικάρι αυτό είναι τόσο γκέι όταν λέει ότι την αγαπάει ή όταν την κοιτάει ερωτικά λέει και κάνει διάφορα που δεν έχουν straigth αισθητική. Δεν μπορούσαν να τον κάνουν να τα μπλέξει με κάποιον άλλον; 2016 έχουμε ας είχε και η σειρά μια γκέι σχέση δεν είναι κακό το αντίθετο. Υπάρχουν straight χαρακτήρες που τους κάνουν τέλια gay ηθοποιοί και το αντίθετο απλά ο συγκεκριμένος φαίνεται τόσο γκέι που χαλάει τον χαρακτήρα... Μέχρι και gay χεβιμεταλάδες έχουμε πλέον και μπράβο. Δεν ξέρω τι άλλο να πω ή βάλτε άλλον ή ας τα φτιάξει με έναν άντρα να ισορροπήσει ο χαρακτήρας γιατί τα επηρεάζει όλα. Ειδικά αργότερα με τον ανταγωνισμό φαίνεται τόσο ανισόρροπος ο ανταγωνισμός ...

Αυτό όμως που δεν διορθώνεται εύκολα λόγο σεναρίου είναι οι σχέσεις των πρωταγωνιστών οι οποίες κάνουν την σειρά σαπουνόπερα και παράλληλα μέσο διαλόγων να προσπαθεί να πάρει σοβαρά τον εαυτό της δημιουργώντας καταστάσεις σχιζοφρένιας... Καμιά φορά ενώ κοίταζα τα επεισόδια νόμιζα ότι θέλω να αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι στην τηλεόραση. Η σούπερ κοπέλα γουστάρει τον φίλο του ξαδέρφου της που έιναι τοπ φωτογράφος, ο κολλητός της είναι τοπ χάκερ, η αδερφή της είναι τοπ κατάσκοπος, το αφεντικό της αδερφής της είναι τοπ τόπ (δεν κάνω spoilers) και όλοι ξέρουν όλους έλεος! Να κάνουν και μια παρτούζα να είναι και ποιο ενδιαφέρον. Δεν γίνεται ΟΛΟΙ να ξέρουν ΟΛΟΥΣ  και με πρώτου βαθμού συγγένεια! Και δεν γίνεται όλοι να έιναι συγγενείς φίλοι και τόπ. Έλεος τόσο τοπ δεν βλέπω ούτε στο National Geographic όταν δείχνει βουνοκορφές. Και κλείνω με την ίδια πρόταση- νόημα δεν γίνεται όλοι να είναι τοπ και φίλοι και συγγενείς και να σχετίζονται απο παλιά κτλ, ε δεν γίνεται την ζωή μου.

ξεκάρφωτο: Πόσες σειρές μετράνε στην τηλεόραση με marvel και DC τόσες μα τόσες πολλές. Κάποιες άρχισαν πλέον να ακυρώνονται. Ήρθε άραγε η παρακμή ή η αρχή της παρακμής; Ποιος ξέρει... τα επόμενα χρόνια θα δείξουν... 

Πως γίνεται όταν βγάλω γυαλιά και αλλάξω χωρίστρα να μην με αναγνωρίζει το σύμπαν; Είναι δυνατόν; Το ποιο παλιό κόλπο ισχύει ακόμη; Εδώ οι δημοσιογράφοι μπορούν και ανακαλύπτουν σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις ποιος είναι ποιος δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ένα πρόσωπο με γυαλιά; Τραγικό απλά και και καθόλου πιστευτό!


αρνητικά: 

θετικά: Πολλές και όμορφες παρουσίες ελπίζω ο δεύτερος κύκλος να είναι ποιο χαλαρός και όχι τόσο σαπουνόπερα

Με λίγα Λόγια: Ωραία για χαλαρές φάσεις πρέπει και αυτή η σειρά να χαλαρώσει με την σειρά της και να γίνει καλύτερη... όχι άλλο τόπ!

3/5


χαμός από γυναίκες 






























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme