Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Star Maidens (1976 )



Αυτή η σειρά σίγουρα η ποιο κουλτουρόσειρά που έχω κάνει review μέχρι τώρα. Γυρισμένη το 1976 από Γερμανούς και Άγγλους! Η υπόθεση είναι τουλάχιστον απολαυστική. Ένας πλανήτης που κατοικείτε από έναν πολιτισμό βασισμένο στην γυναικοκρατία φεύγει από την πορεία του και καταλήγει μετά από πολλά χρόνια κοντά στην γη. Και εκεί αρχίζουν και τα προβλήματα καθώς δύο εξωγήινοι άντρες αποφασίζουν να πάνε στην γη και να μείνουν εκεί για πάντα  δεδομένου ότι δεν μπορούν άλλο την καταπίεση. Στον πλανήτη τους οι άνδρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες αυτοί που μόλις το έχουν και βασικά είναι νοικοκυρές και οι υπόλοιποι που είναι κάτι ανάμεσα σε σκλάβοι και δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι οδηγούνται και διατάζονται από γυναίκες και θηλυκά ρομπότ.  Χε χε χε Την ίδια ώρα ένα ζευγάρι γήινων καταλήγει στον εξωγήινο πλανήτη με τον άντρα να τα έχει πάρει στο κρανίο λόγο της καταπίεσης και η γυναίκα να προχωρά στην καριέρα της με γρήγορους ρυθμούς.
Τα περισσότερα επεισόδιά αναφέρονται με χιούμορ πολλές φορές πικρό και μαύρο σε σεξιστική συμπεριφορά. Σαν άντρας πιστεύω ότι αν υπήρχε τέτοιος πλανήτης θα είχα αυτοκτονήσει σαν Ιάπωνας σαμουράι. Σίγουρα τα πράματα έχουν αλλάξει όσο αφορά τα δικαιώματα των γυναικών, που είναι και η μεγάλη παραβολή της σειράς,  αλλά ειδικά σε μέρη όπως η Ελλάδα είναι τόσα πολλά που πρέπει ακόμη να γίνουν προκειμένου να υπάρχει όντως ισότητα. Απλά μου προκαλεί εντύπωση που η σειρά γυρισμένη στα μέσα του 70 θυμίζει αρκετά την σημερινή ελληνική κοινωνία και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει όλους.
Από θέματα σκηνικών και εφέ δεν θα πω κάτι αφού όλα φαίνονται πολύ παρωχημένα με εξαίρεση βέβαια τις γυναίκες και το πώς ντύνονται που είναι σούπερ σέξι ειδικά οι εξωγήινοι αστυνομικοί.  Αυτό όμως που θα πω για άλλη μια φορά είναι ότι τότε κάναν παράγωγες οι οποίες ήταν πολύ ποιο προσεγμένες τουλάχιστον από αυτές που βγήκαν το 80 και το 90 τελικά το βίντεο έκανε ένα σωρό κακά στις σειρές… Ίσως η βιντεοκασέτα το μόνο θετικό που έδωσε είναι ότι έκανε τα πάντα ποιο οικονομικά αλλά τίποτε άλλο… μπομπίνα και πάλι μπομπίνα…
Δεν ξέρω γιατί ακυρώθηκε η σειρά ίσως ήταν το χρήμα ίσως ήταν πολύ μπροστά από τον καιρό του…

Αρνητικά: η σειρά η ίδια δεν έχει κάτι… πέρα ότι φαίνεται λίγο ξεπερασμένη λόγο ηλικίας, εμ ίσως το πρακτικό γερμανικό χιούμορ να ήταν ακόμη ποιο σπάνιο.

Θετικά: Απολαυστικοί διάλογοι, αληθινός προβληματισμός για τον σεξισμό , σέξι γυναίκες (ναι νομίζω ότι είναι θέμα ειρωνείας)

Ξεκάρφωτο: όταν πρέπει να εμφανιστούν εξωγήινοι ειδικά σε σειρές και ταινίες του 70 δεν υπήρχε πρόβλημα να μιλάνε αγγλικά και να μοιάζουν 100% με εμάς. Επιστημονικά δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό εκτός και αν όλοι δημιουργηθήκαμε μη τυχαία σε ελεγχόμενο περιβάλλον… Όποιες προσπάθειες γίνανε για εξωγήινο   που να μην μας μοιάζει με άνθρωπο είχαν δύο πιθανές σχολές η μία ήταν απλά φοράει έντονο make up και παράξενα φρύδια ή η άλλη είχε να κάνει με κουστούμι μασκότ χα χα χα. Η πλάκα είναι ότι δεν είχε σκεφτεί κανείς μέχρι και το 80 περίπου να κάνει κάτι ανάμεσα με προσωρινή προσθετική η οποία ξεφτιλίστηκε το 90 και 00 με 500 ήδη εξωγήινων να μοιάζουν μεταξύ τους ή εξωγήινος να είναι κάποιος που επειδή έχει μια μοβ ρίγα στο πιγούνι είναι σούπερ εξωγήινος. Ακόμη και σήμερα που τα ψηφιακά εφέ μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά πειστικά εξωτικούς εξωγήινους κάνεις σχεδόν δεν το κάνει ακόμη και σήμερα είναι ποιο εμπορικό οι εξωγήινοι να είναι σαν εμάς.

Με λίγα λόγια: Σίγουρα προσφέρει προβληματισμό για την σχέση των δύο φίλων…


3/5


μοντελισμός....





το πανα απο όλους ρομπότ που βλέπει το μέλλον

εξωγήινος άντρας ...φαίνεται από το μαλλί...

εξωγήινη γυναίκα ...εχει παράξενο στα μάτια γκλίτερ





ειδικό όπλο που είναι φτιαγμένο μόνο για άντρες 






σκλάβοι παύλα δημόσιοι υπάλληλοι



ειδικό πεδίο φυλάκισης από μετάξι


Θηλυκό Ρομπότ Αφεντικό (Θη.ρομπ.α.)


εξωγήινος αστυνομικός ....








Artificial Inteligence 70s




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme