Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Invasion (2005–2006)


Άλλη μια εντυπωσιακή αν και λίγο κλεμμένη υπόθεση με εξωγήινους καλαμάρια;;;;; τα οποία παίρνουν ανθρώπους και κάνουν αντίγραφα τους.  Το μυστήριο εξελίσσεται σε μια μικρή πόλη στην Αμερική (ντα) που έχει νερό (νταααα). Μετά αρχίζει και γίνεται σαπουνόπερα γιατί (και εδώ θέλει προσοχή) ο πρωταγωνιστής αστυνομικός του λιμεναρχείου έχει παντρευτεί για δεύτερη φορά την κεντρική ρεπόρτερ της τοπικής τηλεόρασης που είναι έγκυος και φιλοξενούν μερικές φορές τα 2 παιδιά που έχει με την πρώην γυναίκα του η οποία είναι η αρχίατρός του τοπικού νοσοκομείου η οποία έχει παντρευτεί τον σερίφη του χωριού ο οποίος έχει και αυτός ένα παιδί από την πρώην(;) πεθαμένη γυναίκα του.
Μερικοί από αυτούς αρπάζονται στο νερό και αντικαθιστούνται και εκεί αρχίζουν τρελά κέφια με ανατροπές και άλλα μυστήρια και άλλα παρόμοια με χαλί φυσικά το στρατό και μια καταιγίδα που τα έχει κάνει όλα άνω κάτω.
Η σειρά είναι αρκετά καλά γυρισμένη και κάθε επεισόδιο δίνει κάτι στην κεντρική υπόθεση μυστήριο ενώ παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος πληροφορίας αναλώνεται σε οικογενειακά ψυχολογικά και άλλα τέτοια.
Οφείλω να ομολογήσω ότι η σειρά κρατά το ενδιαφέρον ανά επεισόδιο αλλά κάπου χωλαίνει στο ότι τα πράματα γίνονται πραγματικά αργά στις εξελίξεις με τους εξωγήινους, το στρατό, τους παραστρατιωτικούς και ναι όλα αυτά θα μπορούσαν να δώσουν κάτι ποιο ρευστό αλλά δυστυχώς δεν τα δίνουν ποτέ…. Γιατί σε κάθε επεισόδιο μιλάμε για συναισθήματα.
Άλλο σπαστικό είναι ότι πολλές φορές ο σκηνοθέτης κάνει το κόλπο δυναμώνω μουσική με βιολιά για να πω ότι κάτι έρχεται συνταρακτικό με την διαφορά ότι μια τρομάζεις δεν γίνεται τίποτα δύο τρομάζεις όμως την τρίτη δεν τρομάζεις γιατί ξέρεις ότι δεν γίνεται τίποτα…
Ενας από τους πρωταγωνιστές έχει blog (ναι! Σούπερ μοδάτο νέο πράγμα πριν δέκα χρόνια)και αναρωτιέσαι αν το ακούει/ βλέπει κανείς γιατί εκτός από μια φορά δεν έρχεται κάποιος να του πει χαχαχα τα σατανικά μας σχέδια λένε ότι πρέπει να σε σκοτώσουμε γιατί βρίσκεσαι πολύ κοντά στην αλήθεια.
Η αντικειμενικά υποκειμενική μου αλήθεια είναι ότι προς το τέλος το σώζει αφού έχεις το στρατό που αρχίζει και ανακατεύεται, τους αθώους και από τις δύο πλευρές, τους παραστρατιωτικούς υβριδικούς εξωγήινους, τους ανθρώπους επαναστάτες θάνατος σε όλους εκτός από την ανθρώπινη φυλή και γενικότερα κινητικότητα που πάντα όμως παγώνει γιατί όλοι μα όλοι μιλάνε για τα συναισθήματα τους.
Μιλώντας λοιπόν για τα συναισθήματα μου για αυτή την σειρά πρέπει να πω ότι θα μπορούσε να είναι ποιο ισορροπημένη και να έχει ποιο πολύ δράση ή γεγονότα που λαμβάνουν μέρος σε αληθινό χρόνο και ολοκληρώνονται σε κάθε επεισόδιο και όχι τόσο πολύ μονολόγους του στυλ ναι ξέρω ότι δεν είμαι εγώ ακριβώς και μου αρέσει το νερό αλλά αγαπώ ακόμη τα παιδιά μου ή μήπως όχι….
Κάπου εκεί νομίζω ότι καλά έκανε και ακυρώθηκε η σειρά. Ένας άλλος κουλός λόγος που ακυρώθηκε η σειρά είναι ότι την ίδια περίοδο υπήρχε όντως μια τρομερή καταιγίδα που ισοπέδωσε μέρη της Αμερικής και από ότι διάβασα πολύ διαμαρτυρήθηκαν ότι βλέποντας την σειρά παθαίνουν τα ψυχολογικά τους. Ειρωνεία…

Αρνητικά: λιγότερο σαπουνόπερα ποιο πολύ δράση παρακαλώ

Θετικά: Invasion of the body snatchers σε σειρά; Λέμε ναι!

Ξεκάρφωτο:


enough said

Με λίγα λόγια: μέτριο, σαπουνόπερα με δράση, πάει να γίνει κάτι ανάμεσα σε X files και Lost αλλά δεν τα καταφέρνει ποτέ….

2/5

imdb



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme