Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

FlashForward (2009–2010)



Σήμερα πάμε πίσω πολύ πίσω στο πολύ μακρινό 2010. Τότε που μάλλον καταλαβαίναμε ότι κάτι δεν πάει όντως καλά με τα οικονομικά μας, τότε που ήταν της μόδας να βλέπεις βίντεο στο YouTube αλλά ακόμη δεν υπήρχαν τα vines  τότε που η Apple ήταν της μόδας, τότε που έλεγες ότι το hybrid αυτοκίνητο είναι το μέλλον και φυσικά τότε που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου όχι φυσικά λόγο του κοντινού 2012 αλλά λόγο του Cern. Ναι και ξαφνικά στις τηλεοράσεις σκάνε ειδήσεις για κάτι επιστήμονες που ψάχνουν κάτι και επιταχύνουν κάτι άλλο και θα καταστρέψουν τον κόσμο… γιαγιάδες μέσα στην υστερία… Αν και το τέλος δεν ήρθε και δεν χαθήκαμε για πάντα με όριο το άπειρο μέσα σε Μαύρη τεχνητή τρύπα  από κάτι τρελούς Ευρωπαίους επιστήμονες στο κρύο της δυτικής Ευρώπης μια σειρά βρήκε σενάριο για να αρχίσει την σύντομη ζωής της.
Εκεί λοιπόν μακριά από εμάς στην χώρα του κόκκινου,  μπλε και άσπρου κάτι γίνεται και όλος ο πλανήτης πέφτει για όραμα ύπνο μερικά λεπτά οι περισσότεροι βλέπουν κάτι άλλοι πάλι όχι. Παράξενες πλοκές και η μοίρα φαίνεται και φέρεται ποιο χειροπιαστή από ποτέ άλλα μήπως όχι; Και ναι για άλλη μια φορά ένας ταλαίπωρος πρωταγωνιστής πρέπει να βρει άκρη να ξεσκεπάσει σκευωρίες μυστικούς διπλούς  πράκτορες και να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι είναι αλκοολικός και ότι η γυναίκα του έχει βρει γκόμενο …μάλλον στο κοντινό μέλλον.
Με το τέχνασμα του μέλλοντος ή γεύση του, τέλος πάντων, η σειρά αποκτά άλλο ένα κομμάτι και γίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Πλέον υπάρχει παρόν, μέλλον, παρελθόν όπως και σε κάθε σειρά που σέβεται τον εαυτό της αλλά εδώ η διαφορά είναι ότι υπάρχει και ένα τέταρτο μέρος που είναι το πιθανό μέλλον που κάνει αρκετά ενδιαφέροντα και ρευστά τα πράγματα. Δεν θα μπω καν στην κατάσταση να εξηγήσω πως οι 4 καταστάσεις αλληλοεπιδρούν απλά θα πω καλά έως πολύ καλά  και προχωρώ σε άλλα….
Πέρα από την κατασκοπική αστυνομική κύρια κατάσταση υπάρχουν και οι δευτερεύουσες καταστάσεις που άλλες είναι πολύ ενδιαφέρουσες και άλλες είναι ποιο …ελαφριές ο μέσος όρος όμως είναι υπέρ της σειράς …. Σίγουρα η αγαπημένη είναι με το ζευγαράκι με την Ιαπωνία δομημένο άψογα  και την ίδια ώρα ρομαντικό.
Οι χαρακτήρες είναι πολύ πλούσιοι σε χαρακτηριστικά και διαλόγους και λογικά βοηθά σίγουρα ότι βασίζεται σε νουβέλα ή κάτι τέτοιο. Αυτό που μου δημιούργησε, σε αντίθεση με άλλος που διάβαζα στο ίντερνετ, έντονα θετικά συναισθήματα ήταν ο πρωταγωνιστής.  Είναι αχώνευτος, αυταρχικός, φλερτάρει έντονα με τον αλκοολισμό και συνέχεια προκαλεί την τύχη του. Για μένα ο πρωταγωνιστής πρέπει να πρωταγωνιστεί και αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά να είναι συμπαθής σε όλους… Από την στιγμή που έχει ολόκληρο Γολγοθά μπροστά του και θα σκοτώσει, και καταστροφές θα κάνει και θα προδώσει γνωστούς του και θα απογοητεύσει γυναίκα και παιδί. Ναι ρε τσαμπουκάς 80ς!
Κατά τα άλλα η παραγωγή είναι σε πολύ καλά επίπεδα ακόμη και για σήμερα με το  μόνο που φωνάζει πριν το 2010 είναι οι ψηφιακές φωτιές από τις εκρήξεις που μοιάζουν κάπως ψεύτικες. Δεν μπορώ να βρω παρά ένα αρνητικό σε αυτή την σειρά. Αυτό είναι ότι η σειρά ποτέ δεν αποφάσισε ξεκάθαρα αν είναι μια αστυνομική περιπέτεια ή ένα κατασκοπευτικό μυστήριο με πολλά παρακλάδια. Βέβαια δεν έχει σημασία γιατί η σειρά ακυρώθηκε από άλλους λόγους που έχουν να κάνουν με το πότε έπαιζε η σειρά και τι ώρα κλπ….
Η σειρά προσπάθησε να καταπιαστεί με προβλήματα της σύγχρονης εποχής με αρκετή επιτυχία και αυτό σίγουρα πρέπει να έκανε κάποιους να δυσανασχετήσουν. Βασικά η ειλικρίνεια είναι πάντα σωστή όσο και να πονάει και σύμφωνό με το ύφος της σειράς. Έτσι αυτός που είναι αλκοολικός δεν γιατρεύεται δια μαγείας  και υπάρχουν πολύ γκρίζοι χαρακτήρες που προσθέτουν στην υπόθεση και τον κόσμο της. Επίσης ένας από τους βασικούς ήταν ομοφυλόφιλος και η σειρά ασχολήθηκε και με τα δικαιώματα τους και με αρκετά έξυπνο τρόπο. Όλα αυτά τα θέματα φιλτράρονται υπό ένα μεγάλο ερωτηματικό και αυτό είναι βέβαια αν μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον μας ή όλα είναι προδιαγεγραμμένα.  Κρίμα που η σειρά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το δικό της.

Αρνητικά: Λίγο απρόσιτο ως προς την ταυτότητα του

Θετικά: καλή πλοκή, ιστορία, χαρακτήρες, δεύτερες υποθέσεις

Ξεκάρφωτο: Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο ότι πάντα υπάρχει ένας λόγος που ακυρώνεται κάτι. Ναι μερικές σειρές δεν  είναι και ότι ποιο εμπορικό εκεί έξω αλλά υποθέτω ότι δεν βοηθάτε μια σειρά όταν μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει αλλάξει πέντε φορές ημέρα και ώρα ή αναβάλλεται για 7 μήνες λόγο ενός αθλήματος… Ένα άλλο θέμα είναι καθαρά δημιουργικό όταν μια σειρά παίρνει το οκ για περισσότερα επεισόδιά τότε κύριε δημιουργέ κλείσε τον κύκλο στα 7 ή 13 επεισόδιά όσα έχεις φτιάξει  τέλος πάντων και πες σε 7 μήνες νέα σεζόν μην λες συνεχίζεται σε 7 μήνες έλεος! Και για όσους λένε ότι δεν γίνεται πλέον απλά τσεκάρετε την σειρά Outlander σειρά του 2014 που σταμάτησε το καλοκαίρι και συνεχίζει τον Απρίλιο του επόμενου χρόνου!

Με λίγα λόγια: κακή φάση που ακυρώθηκε επειδή κάποιοι κουστουμάτοι δεν ξέρανε πώς να χρησιμοποιήσουν την σειρά … τι κρίμα… πρωτότυπο και ειλικρινές


3/5






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme