Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

The Cape (2011– )



Η σειρά μαρτυρά την γέννηση ενός νέου σούπερ ήρωα που φορά μια κάπα και εμ για αυτό και το όνομα The Cape. Όλα αρχίζουν όταν ένας αδιάφθορος αστυνομικός αποφασίζει να φύγει από την αστυνομία που δεν τον πληρώνει πολλά και τι ποιο φυσικό να πάει να δουλέψει σε ιδιωτική αστυνομία που βασικά τυχαίνει εκείνο τον καιρό να πάρει την δουλειά της κανονικής αστυνομίας ναι καλά το διάβασες στο κοντινό μέλλον λοιπόν η αστυνομία είναι ιδιωτική χαχαχαχα χμ. Ο σούπερ κακός είναι και αυτός που έχει την σούπερ τεράστια εταιρεία που περιέχει και την αστυνομία και  βασικά είναι την ημέρα σούπερ επιχειρηματίας και την νύκτα σούπερ κακός. Πολλά σούπερ…
Όταν ξαφνικά ο σούπερ καλός ανακαλύπτει ότι κάτι πάει λάθος το λέει στον κολλητό του που είναι και αυτός αστυνομικός και στην ίδια εταιρεία και αυτός τον καρφώνει και μετά τον παγιδεύουν και ο σούπερ καλός πρέπει να κρυφτεί και να φαίνεται σαν νεκρός και δεν μπορεί να φανερωθεί στην οικογένεια του για να μην πάθουν κάτι κακό και δεν έχει κανέναν και πως τα φέρνει η μοίρα οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι ένα τσίρκο που την ημέρα είναι κλέφτες και την νύκτα εμ θίασος; Τσίρκο… Α! και το Σαμεράκι παίζει μια σούπερ χάκερ που την ημέρα είναι χάκερ ενώ την νύκτα …χάκερ
Τι να πεις…
Όσο και να ακούγεται κάπως η ιστορία από την στιγμή που είναι σούπερ ήρωας δεν κάνει κάτι τόσο κακή εντύπωση αν και να πω την αλήθεια το τσίρκο είναι κάπως αλλά οκ έχουμε δει και χειρότερα ή μάλλον και ποιο ακραία . Γεννιούνται πάρα πολλά ερωτήματα από μια τέτοια σειρά και την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Η σειρά έμοιαζε σαν φτωχός συγγενής της σειράς Heroes. Ναι μπορεί να μην ήταν τόσο πολύπλοκη όσο η σειρά Heroes  αλλά οι χαρακτήρες ήταν αληθινοί και όχι χάρτινοι ενώ την ίδια ώρα οι διάλογοι ήταν προσεγμένοι και τα επεισόδιά κυλούσαν καλά. Ένα άλλο ερώτημα ήταν γιατί να μην πάρεις ένα αληθινό κόμιξ και να βασίσεις την σειρά έστω και ελεύθερα σε αυτήν, σίγουρα είναι ποιο οικείο σε ποιο πολλούς ανθρώπους.  
Όλα αυτά με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η σειρά είναι όντως καλή και ότι όλα τα προηγούμενα στοιχεία δεν είναι αρκετά για να ακυρώσουν τόσο άσχημα μια σειρά. Η σειρά άρχισε στο πρώτο επεισόδιο με 8,5εκ τηλεθεατές και μέχρι το 9 και τελευταίο στην τηλεόραση είχε πέσει στα 1.4εκ! Το τελευταίο και δέκατο επεισόδιο προβλήθηκε δωρεάν online! Η αρχική υποχρέωση μιλούσε για 15 τουλάχιστον επεισόδιά.  Άρα τι πήγε στραβά; Νομίζω ότι μετά από πολύ σκέψη και φιλοσοφική αναζήτηση κατέληξα σε ένα λογικό συμπέρασμα. Τίποτα! Και αυτό το λέω γιατί κάποιοι ποιο κουλτουρέ μίλησαν για το ότι η σειρά θύμιζε περισσότερο σειρά 60ς παρά 10ς και ακόμη και αν είναι αλήθεια δεν μαρτυρά ακύρωση πουθενά κάποιοι είναι απλά ρομαντικοί ή δεν ξέρω τι…. Άρα δύο τα τινά: πρώτον είναι συνδυασμός όλων των προηγούμενων  λόγων ή απλά ήταν μπροστά από τον καιρό του και παράλληλα δεν ήταν τόσο δυνατή σαν σειρά ώστε να τραβήξει το μέσο θεατή στα επόμενα επεισόδιά.

Αρνητικά: Μέτριο σε όλα δεν υπάρχει κάτι που να ξεχωρίζει εκτός από το τσίρκο βέβαια.

Θετικά: Σχετικά μπροστά από τον καιρό του, μια καλή ιστορία με ένα νέο σούπερ ήρωα.

Ξεκάρφωτο: Αν έβγαινε τώρα η σειρά τι θα συνέβαινε; Από το 2010 έχουμε συνέχεια μα συνέχεια ταινίες με σούπερ ήρωες και τώρα αρχίζουν και οι σειρές! Marvel, DC και Sony βγάζουν συνέχεια τίτλους που έχουν τεράστια επιτυχία τουλάχιστον οικονομικά. Άρα εάν έβγαινε τώρα θα μπορούσε να γνώριζε μια μέτρια έστω επιτυχία δεδομένου ότι ο μέσος θεατής είναι κάπως ποιο μαθημένος.  

Με λίγα λόγια: Δεν πήγε την τηλεόραση 20 χρόνια μπροστά, και δέκα επεισόδια περνούν ευχάριστα σαν μίνι σειρά ένα πράμα.


3/5













































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme