Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Falling skies (2011-)



Αυτή η σειρά είναι από τις λίγες καθαρά Sci-Fi σειρές που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Αρχικά όταν έμαθα ότι ανακατεύεται και το όνομα του Spielberg  ψηλό-φοβήθηκα αλλά γενικά οι τελευταίες κινήσεις του έχουν δείξει ωριμότητα που μεταφράζεται πρακτικά σε συνεργασίες με άλλους ανθρώπους (ίσως τελικά δεν είναι ρομπότ) ειδικά το super 8 ήταν απρόσμενα καλό. Υπάρχει το στοιχείο του οικογενειακού δράματος ώστε να είναι εύγευστο στις μάζες αλλά την ίδια ώρα δεν χάνει τις ρίζες του. Η ιστορία είναι απλή και βατή και χωρίς πολλές εκπλήξεις μάλλον πάλι σκεπτόμενοι την μάζα. Όταν βγήκαν το 2011 οι δύο σειρές του Spielberg (Terra Nova & Falling Skies) ειλικρινά στοιχημάτιζα τα λεφτά μου στο πρώτο γιατί ήταν ποιο καλά αναπτυγμένοι οι χαρακτήρες και ταυτόχρονα η πλοκή ήταν ποιο έντονη. Παρόλα αυτά οι μάζες ακύρωσαν το Terra Nova και κράτησαν το Falling skies. Η πρώτη σεζόν ήταν για εμένα σχετικά αδύναμη αφού το σενάριο ήταν απλό στα όρια της βαρεμάρας, υπήρχαν κάτι τρύπες στο σενάριο και ηθοποιία και γενικότερα η μουντή αισθητική με πήγαινε καμιά 15 χρόνια πίσω. Στην δεύτερη σεζόν τα πράγματα γίνανε λίγο ποιο φωτεινά από όλες τις απόψεις και στην τρίτη ακόμη καλύτερα στο βαθμό πλέον η σειρά να είναι από τις αγαπημένες. Η πλοκή παραμένει η ίδια με τους κακούς εξωγήινους να έχουν εισβάλει τον πλανήτη μας και να θέλουν οπωσδήποτε να μας σκλαβώσουν αλλά το ανθρώπινο αμερικάνικο είδος να αντιστέκεται σθεναρά, απλά νομίζω ότι έχουν προσθέσει μικρές λεπτομέρειες σε όλους τους τομείς που κάνει  την σειρά να κυμαίνεται πλέον σε πολύ καλά επίπεδα. Στην τρίτη σεζόν επίσης άρχισαν να υπάρχουν και μερικές εκπλήξεις ως προς την υπόθεση αλλά και την ηθοποιία.  Τα εφέ και γραφικά είναι σταθερά απίστευτα πιστευτά και η ποιότητα  τους κινηματογραφική.   Μακάρι όλες οι σειρές να είχαν αυτό το budget! Ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί εντύπωση ως προς το χρήμα είναι οι μεγάλες σκηνές με αρκετούς κομπάρσους και σκηνικά που προσδίδει αυτή την έξτρα κινηματογραφική γυαλάδα αυτό το χαμογελάκι απόλαυσης ότι κάτι συμβαίνει και είναι πιστευτό.  Ελπίζω η τέταρτη σεζόν να έχει ακόμη ποιο έντονο ρυθμό να συνεχίζει να βελτιώνεται στα σημεία και να γνωρίσουμε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για τους πρωταγωνιστές καλούς αλλά και κακούς. 

Αρνητικά: Δεν θα έβλαπτε να κάνουν την φωτογραφία λίγο ποιο φωτεινή. Επίσης, υπάρχει τεράστιος χώρος για ανάπτυξη των χαρακτήρων και γενικότερης μυθολογίας της σειράς.

Θετικά: Είναι σπάνιο μια σειρά να βελτιώνεται σεζόν με σεζόν συνήθως ισχύει το αντίθετο. Το χρήμα δεν κρύβεται και δίνει μια κινηματογραφική ποιότητα.

Ξεκάρφωτο: Στη σειρά έχει γίνει πολύ καλό promotion ακόμη και οι φωτογραφίες στο facebook είναι προσεγμένες. Είναι λίγο παράξενο που συνέχεια υπάρχει μαύρη μουτζούρα στα σώματα και πρόσωπα λες και όλοι φτυαρίζουν κάρβουνο.

Με λίγα λόγια: Διασκέδαση για όλη την οικογένεια συνδυάζεται άψογα  με KFC and Coke, παρόλα αυτά διατηρεί καλά τις ρίζες του.

4/5


imdb





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme