Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Andromeda (2000–2005)

σόρμπο-σόρμπο-σόρμπο-σόρμπο-σόρμπο-σόρμπο-σόρμπο-σόρμπο-σόρμπο-σόρμπο-

Αυτή η σειρά βασίζεται σε σημειώσεις τουλάχιστο όσο αφορά το υπόβαθρο της του πατέρα του Star trek όπως και μια άλλη σειρά που επίσης έχω σχολιάσει Earth: Final Conflict. Για να δεις πόσο σημαντική είναι μια καλή ιδέα διάβασε λίγο παρακάτω.
Μετά από μια αυτοκρατορία σαν την ρωμαϊκή αυτοκρατορία αλλά με διαστημόπλοια σε 3 (!) τρείς γαλαξίες και ξέρω εγώ χιλιάδες χρόνια σούπερ διακυβερνήσεις γίνεται επανάσταση από κάτι πολεμοχαρείς και ακολουθεί σκοταδισμός για 300 χρόνια.
Εμ οκ και από τυχαία γεγονότα  ένα σκάφος μαζί με τον κυβερνήτη του χάνονται αυτά τα 300 χρόνια σε μια μαύρη τρύπα και είναι για αυτούς σαν να μην πέρασε μια μέρα. Κάπως έτσι γνωρίζουν και κάτι ημι λωποδύτες και λένε οκ ας φτιάξουμε το Βυζάντιο πάλι από την αρχή, ε το Βυζάντιο με διαστημόπλοια στο διάστημα.
Η ιδέα είναι καλή αν και μου έκανε εντύπωση πως ένα σκάφος μετά από 300 χρόνια είναι ακόμη σχετικό και ισχυρό όσο σκοταδισμό και να έχουν 300 χρόνια σκοταδισμού…. Όλο και κάποιος κάτι θα βελτίωσε από τότε.
Επίσης τα γραφικά για την εποχή είναι υπέροχα σοβαρά είναι ότι καλύτερο υπήρχε τότε και φαίνεται αν και τώρα είναι σαν παλιό παιχνίδι στο PC αλλά αξιοπρεπέστατα.  
Από την άλλη τα μακιγιάζ και μάσκες των εξωγήινων ειδικά στην αρχή αλλά και ποιο μετά φαίνονται σαν ένα άνθρωπο που φορά μάσκα δηλαδή ελεεινές και απορώ γιατί δεν τους λέει κάποιος κάτι. Και όχι και οι κούκλες μαριονέτες φαίνονται το ίδιο τραγικές στα μάτια μου.
Στην σειρά υπήρχε ένα αρκετά σοβαρό λάθος και αυτό ήταν ότι απολύσανε τον κεντρικό δημιουργό με αποτέλεσμα οι δύο πρώτοι κύκλοι να έχουν αρκετά καλό σύμπαν και παιχνίδι στους διαλόγους και στον ρυθμό αλλά σιγά σιγά να γίνονται λίγο ποιο ανάλαφροι και όχι τόσο μυστήριοι και σκοτεινοί.
Πέρα από όλα αυτά αυτή η σειρά έχει για εμένα ένα μεγάλο αρνητικό στοιχείο. Ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει τον μέσο θεατή να δεθεί με την σειρά. Ειλικρινά δεν μπόρεσα να συνδεθώ αρκετά με κανένα χαρακτήρα και αυτό είναι τόσο κρίμα…
Στα έξτρα λέει ότι κατάφεραν να κάνουν 5 κύκλους και το λένε σαν κατόρθωμα αλλά δεν είναι έτσι…
Η χρυσή εποχή για τις σειρές ήταν μέχρι το 2005 με 2007. Και αυτό γιατί μέχρι και τότε υπήρχαν ιδιωτικά στούντιο που με δάνεια κτλ κτλ επένδυσαν σε σειρές και το σύστημα λειτουργούσε μέχρι το μπάμ στην Αμερική που τα πείρε όλα μαζί του. Δεν είναι τυχαίο που σταμάτησε εκείνη την εποχή περίπου αυτή η σειρά και άλλες όπως το Stargate και παράλληλα τα κανάλια γίνανε πολύ ποιο απαιτητικά και αυστηρά και κόπηκαν καλές σειρές όπως το Enterprise.
Σειρές που τώρα δεν θα περνάγανε ούτε καν σε πιλότο, πόσο μάλλον σε δεύτερη σεζόν με τα ιδιωτικά στούντιο οικογενειών είχαν από 3 μέχρι 5 σεζόν. Μια καλή ιδέα αρκούσε και μέτρια νούμερα ήταν υποφερτά .
Εάν έλεγα ότι η σειρά δεν έχει θετικά θα ήμουν σίγουρα ψεύτης.
Δυο θετικά σημεία της σειράς, άντε τρία…
Πολλές ωραίες γυναίκες μόλις άλλαξε και ο Writer έγινε φάση Captain Kirk κάθε εβδομάδα και ΄διαφορετικό ζευγάρι δίδυμα.
Είναι επιστημονική φαντασία δεν είναι sitcom ε αυτό δεν είναι κατά κάποιο τρόπο θετικό; Ναι είναι
Υπήρχαν πολλές ιδέες που μου άρεσαν μέσα σε αυτές ήταν ότι σκάφη και μεγάλα ουράνια σώματα έχουν avatar. Avatar είναι ένα πράγμα με ανθρώπινη υπόσταση που είναι μέρος εν μέρει και αντιπροσωπεύει κάτι πολύ μεγαλύτερο ναι δεν είναι αυτά τα μπλε από τις ταινίες του κάμερον.
Συνδυάζοντας και τα τρία αυτά θετικά βγαίνει το υπερθετικό (!) στοιχείο που λέγεται Lexa Doig. Αυτό είναι ένα παράξενο Καναδοασιατικό πλάσμα που μόλις βρήκε ο Ντάνιελ από το Στάργκειτ απλά το άρπαξε και το παντρεύτηκε και του έκανε παιδιά…. Κάτι ήξερε.
Άρα στην εποχή μέσο 90ς και μέχρι και δέκα χρόνια μετά περάσανε 3 σειρές star trek και δύο ξεκάρφωτες όλες επιστημονική φαντασία που τρέξανε τουλάχιστον για πέντε χρόνια και είχαν όλες βασιστεί σε σημειώσεις ενός ανθρώπου.  Τώρα που μπόρεσαν και διάβασαν και τα δισκάκια του να δούμε τι άλλο θα βρούνε…
Αρνητικά: Βασικά απλά η σειρά φαίνεται σαν να προχωρά στον αυτόματο δεν υπάρχει μαγεία
Θετικά: Ενδιαφέρουσες ιδέες και γυναίκες
Ξεκάρφωτο: Έβλεπα μια συνέντευξη με έναν από τους δημιουργούς του Mass Effect και έλεγε πόσο πολύ τον επηρέασε αυτή την σειρά… Νόμιζα ότι έκανε πλάκα αλλά είναι αλήθεια πήρε κάποιες καλές ιδέες από την σειρά και τις έκανε δικές του μπράβο του.
Με λίγα λόγια: Καλό αλλά λίγο, μια χαρά από πολλά που κυκλοφορούν εκεί έξω αυτή την στιγμή

3/5














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme