Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

iZombie (2015– )




Δεν είναι καμιά φορά κάτι σειρές που θέλεις να μισήσεις τόσο πολύ…

Όχι όμως θα δείξω χαρακτήρα και θα θάψω την σειρά χωρίς να βρίσω…

Μία τύπισσα είναι φοιτήτρια ιατρικής (είναι πανέξυπνη και πειθαρχημένη και τέλεια) και έχει τον τέλειο γκόμενο (ναι είναι τέλειος βάζει σε κάθε επίπεδο κάτω τον μέσο άντρα, ντροπή μπροστά του όλοι μας) εδώ και πάρα πολλά χρόνια  και ένα βήμα πριν παντρευτούν αυτή πάει σε ένα πάρτη μόνη της και τυχαίνει εκεί να γίνει ζόμπι (που είναι αυτά τα πάρτι; σίγουρα όχι στα ελληνάδικα Μπουρνάζι). Από εκεί αρχίζει και η σειρά αφού μόλις γίνει ζόμπι αρχίζει και δολοφονεί για να τραφεί αθώους ανθρ…. Εεεε όχι… μόλις γίνει ζόμπι τα χαλάει με τον τέλειο γκόμενο γιατί φοβάται μην τον κάνει ζόμπι ή του φάει τα μυαλά, παρατά την ιατρική γιατί έτσι και δουλεύει μαζί με ένα ιατροδικαστή ώστε να έχει μυαλά από νεκρούς να τρώει στο νεκροτομείο (λογικό υποθέτω). Ο ιατροδικαστής προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να βρει τρόπο να την επαναφέρει στην ανθρώπινη κατάσταση και φυσικά δεν σοκάρετέ και πολύ… γιατί έχει βρετανική προφορά άρα εκκεντρικός  και μετά τα φτιάχνει με την γυναικάρα καλύτερη φίλη της μις ζόμπισας. Α και να μην ξεχάσω ότι βοηθά και ένα αστυνομικό να λύσει εγκλήματα ως μέντιουμ γιατί ο αστυνομικός είναι ψηλό βλάκας αλλά καλό παιδί και μαύρος, να δούμε πότε θα τον ξεκάνουν.

Άρα τώρα ήρθε η ώρα να εξηγήσω τη ισχύει σε νόμους ζόμπι στην σειρά. Η σειρά ακολουθεί κάπως μια ταινία πριν λίγα χρόνια με ένα ζόμπι που ερωτεύεται και σιγά σιγά γίνεται άνθρωπος στο ότι τα ζόμπι είναι σχεδόν σαν άνθρωποι αφού νιώθουν απλά γουστάρουν μυαλά ανθρώπων. Α ναι! και έχουν ξανθιά μαλλιά και πολύ λευκή επιδερμίδα αλλά μερικά μαυρίζουν και είναι οκ… Όταν ένα ζόμπι τρώει το μυαλό κάποιου τότε μπορεί και έχει αναμνήσεις και ιδιότητες του θύματος άρα τι ποιο λογικό η τύπισσα να μιλά ξένες γλώσσες άπταιστα και φυσικά να ξέρει ένα σωρό λεπτομέρειες από την ζωή των θυμάτων που βοηθούν να λύνονται τα εγκλήματα της σειρά σε 10 λεπτά. Χα χα χα έλεος!

Ο μεγάλος κακός έχει μια εταιρεία με fast food ένα ντέλι κρεοπωλείο που κάνει μεταφορές μυαλά στην ζόμπι πελατεία χαχαχαχαχα.  Ο πρώην της πρωταγωνίστριας , ο αδελφός της και η κολλητή της όλοι ανακατεύονται στην ιστορία και τον κακό αφού όλοι γνωρίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Όλα αυτά δεν έχουν σημασία γιατί απλά αποτελούν το τέταρτο με υπόθεση κτλ. από την στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του κάθε επεισοδίου επικεντρώνεται  σε συναισθήματα και πρώην και νυν και άλλα αισθήματα και σχέσεις. Είναι τρομερό πόσο ηλίθιοι και μονοδιάστατοι είναι οι άντρες της σειράς που δεν καταλαβαίνουν τίποτα μέχρι να μαχαιρωθούν ή πυροβοληθούν!

Η σειρά έχει ποιο πολλές τρύπες και αδυναμίες από την εθνική στο ύψος του Ξυλόκαστρου αλλά νομίζω ότι αυτό που δεν μπόρεσα με τίποτα να συνηθίσω είναι το χρώμα της τύπισσας που απλά είναι εκεί φαίνεται και κανείς δεν λέει τίποτα…

Ευτυχώς η σειρά δεν παίρνει σοβαρά τον εαυτό της και έχει αρκετά χιούμορ αν και μερικοί ηθοποιοί είναι  αρκετά σοβαροί για την σειρά. Νομίζω ότι η δεύτερη σεζόν πρέπει να γίνει ποιο χαβαλέ.
Στο τέλος η σεζόν κάνει ότι καλύτερο μπορεί αλλά την ίδια ώρα δείχνει πόσο περιορισμένη είναι… έλεος ποια με τις σχέσεις και τα ερωτικά!
  

Αρνητικά: ένα σωρό δεν ξέρω τι να πρώτο πω…. Ζόμπι γκοθο χρώμα κανείς;

Θετικά: Aly Michalka μίνι σειρά λίγα επεισόδιά; Φρέσκο και σούπερ νεανικό και τρέντι;

Ξεκάρφωτο: Το χιούμορ αυτής της σειράς κολλά αρκετά σε ένα νέο κύμα που έχει ξεκινήσει από το MTV και απευθύνεται εεεεε κανείς δεν ξέρει που… πραγματικά από την στιγμή που το κανάλι δεν απευθύνεται σαν προϊόντα μόνο σε εφήβους δεν ξέρω ποιος γελάει με την όλη φάση και το πώς είναι φτιαγμένα τα αστεία… Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι τόσο το ύφος του αυτοσχεδιασμού ούτε το ακατάλληλο της στιγμής απλά το ότι οι ιδέες δεν είναι ολοκληρωμένες είναι λες και κάποιος λέει ένα ανέκδοτο που δεν ξέρει πολύ καλά και τον βοηθάς για να το ολοκληρώσει κάπου κόβεται η πλάκα είναι λίγο δύσκολο να γελάσεις….


Με λίγα λόγια: Φτιαγμένο καθαρά για κοπέλες που βλέπουν MTV και τέτοια παρόμοια το θεωρώ καλή σειρά χαλί για γυμναστική, μαγείρεμα ή ότι άλλο πρέπει να γίνει αλλά είναι βαρετό την ίδια ώρα….

2/5




σούπερ κακός με το ντέλι μυελών

γλυκός αλλά χαζός αστυνομικός

ειναι θέμα βρετανικής προφοράς






βασικά κανείς δεν κατάλαβε ότι κάτι πάει λάθος; το χρώμα δεν είναι κάπως; όχι ε....








η καλύτερη φίλη είναι όλα τα λεφτά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme