Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Daredevil (2015– )



Σε περίπτωση που είναι η πρώτη φορά που διαβάζεται review μου να σας πω ότι δεν σκαμπάζω μία από «μίκι μάου» είτε Marvel είτε DC αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορώ να αξιολογήσω μια σειρά στο αν είναι καλή ή όχι… !

Αυτή η σειρά είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει… Και το λέω έτσι γιατί δεν έχει και τα τρελά χρήματα από πίσω της όπως θα δεί κάποιος από την αρχή αλλά το καλό σενάριο και υπόθεση και η πολύ καλή ηθοποιία (ειδικά των τριών κεντρικών κάνουν σχεδόν μαγικά….) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση και όλα αυτά βέβαια σε μια ποιο μικρή κλίμακα

Την μικρή κλίμακα την παίρνει υπόψη της η σειρά ώστε να μπορεί να κινείται και λίγο ποιο ελεύθερα αλλά και να κάνει το χιούμορ της δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πετάνε αρκετά υπονοούμενα στο ότι ο ήρωας αυτός δεν είναι ούτε θεός ούτε έχει ασπίδα… ναι το σύμπαν των Avengers και Shield το έχουν υπόψη τους στο ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν ποτέ….

Σε κάποιες σειρές τυχαίνει να έχουν πολύ καλούς ηθοποιούς όχι μόνο σαν άτομα αλλά και σαν ομάδα και σε αυτήν την σειρά η χημεία είναι πολύ καλή…. Ειδικά όταν μιλάνε οι 3 βασικοί χαρακτήρες και κάνουν χαβαλέ οι μιλάνε για ένα θέμα και το αναλύουν νιώθεις ότι είσαι μέλος της παρέας.

Στο ότι οι κακοί είναι λίγο κάπως εμ μικροί σε αυτό που κάνουν δεν πειράζει και τόσο πολύ και συνηθίζονται αρκεί στην δεύτερη σεζόν να είναι λίγο ποιο κακοί και Grande… Επίσης οι διάλογοι των κακών και η φωτογραφία τους είναι αρκετά καλή.

Παρατήρησα κάποια λαθάκια στον τρόπο που συνεχίζονται κάποιες ποιο χρονοβόρες σκηνές αλλά τίποτα σπουδαίο… Αυτό που μου έκανε κάπως κακή εντύπωση είναι λίγο τα ρομάντζα που ήταν κάπως πρόχειρα και βασικά του κεντρικού ήρωα που απλά την κάνει ενώ παράλληλα λέει ότι θα είναι εκεί για αυτόν… πήγε να βγει ποιο ρεαλιστικό αλλά βγήκε παράξενο….

Κατά τα άλλα είναι μια πολύ καλή σειρά και νομίζω ότι σε δεκατρία επεισόδιά και όχι άπειρο χρήμα κάνουν πολύ ωραία πράγματα και να μην ξεχνάμε ότι είναι εταιρεία ίντερνετ και όχι κινηματογραφικό στούντιο είναι σαν να κάνει η ΟΤΕ ή Νόβα κάτι δικό τους και αξιόλογο…. Ε; δύσκολο….
  
Αρνητικά: μόνο 13 επεισόδιά, λίγο περιορισμένο στα σκηνικά και μυθολογία του

Θετικά: καλό σε αυτό που κάνει, πολλά υποσχόμενο σύμπαν και καλοί ηθοποιοί

Ξεκάρφωτο: Οκ το ιντερνέτ ή μάλλον η εταιρείες που παρέχουν περιεχόμενο στο ίντερνετ πλέον κάνουν και παραγωγές! ΧΑ! Και όμως είναι πολύ καλή φάση… γιατί υπάρχει μια ελευθερία στον τρόπο που λειτουργούν αυτές οι εταιρείες…  Επίσης είναι και ποιο κοντά στον τρόπο σκέψης του καταναλωτή… για παράδειγμα δεν υποκύπτουν στα πρότυπα της τηλεόρασης που συχνά είναι απαρχαιωμένα. Το Netflix μόλις φτιάξει την σειρά πετάει όλα τα επεισόδιά έξω χωρίς να βγάζει ένα την εβδομάδα ή ανα δύο εβδομάδες κτλ.… αυτό σημαίνει ότι αφήνει στο καταναλωτή την ευθύνη στο να κάνει το πρόγραμμα του στο πως θέλει να βλέπει την σειρά του. Επίσης αφού τα επεισόδιά- περιεχόμενο είναι στο ίντερνετ σημαίνει ότι ένας σωρός κόσμος το βλέπει με ένα σωρό τρόπους. Από την κλασική τηλεόραση μέχρι δεν ξέρω και εγώ τι τάμπλετ, κινητά κτλ.… Άρα σιγά σιγά έρχεται το τέλος της τηλεόρασης… ελπίζω να έρχεται ακόμη ποιο γρήγορα… Αυτές οι εταιρείες επίσης έχουν ένα παραπάνω πλεονέκτημα στο ότι μπορούν να βλέπουν τι κίνηση έχουν οι σειρές τους και δεν βασίζονται σε χαζά συστήματα αφού παίρνουν υπόψιν τους επι της ουσίας τα downloads και streaming έχοντας ακριβοί στοιχεία   και όχι στο περίπου στοιχεία. Ναι, άρα ίσως το μέλλον της τηλεόρασης είναι το ίντερνετ….

Με λίγα λόγια: πού ωραίο! Λίγο να φτιάξει την κατεύθυνση του…


4/5






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme