Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Supah Ninjas (2011– 2013)



Η πρώτη σειρά που κάνω κριτική και απευθύνεται σε εφήβους (κυρίως)  είναι γεγονός! Ναι δεν είναι μια σειρά για ενήλικες για αυτό θα προσπαθήσω να μην είμαι απόλυτος και να δείξω ότι καταλαβαίνω ή ότι τουλάχιστον ότι το προσπαθώ.

Η σειρά είναι παραγωγή Nickelodeon, το οποίο φτιάχνει σειρές που απευθύνονται σε παιδιά και έφηβους.  Αυτή η σειρά είναι για εφήβους είναι από τις ποιο ώριμες του καναλιού και βασικά ότι ποιο ενδιαφέρον βρήκα.

Δύο φίλοι. Ο ένας ανακαλύπτει ότι ο Παππούς του ήταν Νίντζα και ότι είναι και αυτός. Όχι μόνο αυτό αλλά ο Παππούς του έχει ένα μυστικό κρησφύγετο σαν την κρύπτη του Μπάτμαν αλλά με τον εαυτό του Ολόγραμμα. Είναι ευχάριστη έκπληξη ότι ο George Takei είναι ο παππουλόγραμμας από το παππού και ολόγραμμα αστείο έτσι; Μέσα στην κρύπτη, που είναι κάτω από το δωμάτιο του κεντρικού ήρωα έχει σούπερ κομπιούτερ και ένα ρομπότ μεταξύ άλλων. Στην πρώτη αποστολή πρέπει να σώσουν μια κοπέλα και η κοπέλα τους καταλαβαίνει και οι Νίντζα γίνονται 3. Ναι γιατί τυχαίνει και ο κολλητός φίλος και  η κοπέλα που ο ένας από τους δύο φίλος είναι ερωτευμένος μαζί της να είναι σούπερ καρατέκα. Ναι! Όλοι,  τυχαίνει να ξέρουν καράτε. Επίσης και οι κακοί τυχαίνει να ξέρουν καράτε και το ρομπότ ξέρει καράτε και κάτι άλλοι στην πορεία σύμμαχοι και όχι τόσο σύμμαχοι ξέρουν καράτε  και βασικά με εξαίρεση τον πατέρα του Νίντζα πρωταγωνιστή  που δεν έχει αντανακλαστικά και έγινε αστυνομικός (τι άλλο να κάνεις όταν είσαι Γιαπωνέζος και δεν ξέρεις καράτε στην Αμερική;) ΟΛΟΙ οι άλλοι ξέρουν καράτε.

Τα εφέ είναι περίεργα λίγο παιδικά αλλά προσεγμένα. Σε κάθε επεισόδιο έχει καράτε ξύλο, και άλλες παρόμοιες χορογραφίες. Βασικά έχω να δω τόσες χορογραφίες εδώ και παρα πολύ καιρό και είναι μια ευχάριστη έκπληξη, νομίζω ότι η σειρά έχει επηρεαστεί ευχάριστα από anime και φαίνεται σε μερικές φάσεις αρκετά έντονα.

Οι μεγάλοι κακοί είναι στην πλειονότητα τους ανεπαρκείς με εξαίρεση ένα δύο που ήταν αρκετά σκοτεινοί και γίνονταν αρκετά ποιο σκοτεινοί φυσικά επειδή ο ρυθμός της σειρά είναι πολύ ποιο ανάλαφρος.

Η σειρά παρόλο που απευθύνεται σε νεανικό κοινό (νεολαίους ναι είπα την λέξη) έχει τον τρόπο της να καταπιάνεται με επίκαιρα θέματα και αυτό είναι υπέρ των δημιουργών της, γιατί προφέρει κάποιο βάθος και σίγουρα δεν είναι σειρά MTV που είναι σκουπίδια. Επίσης είναι ποιο πιστικό από ελληνικές παραγωγές ρόδα… και λούφα… δεν υπάρχουν ναρκομανείς τριαντάρηδες να παίζουν τον έφηβο.

Κάποια σχόλια για 90 μελαγχολία και παλιατζούρα είναι πολύ μα πάρα πολύ παράξενα να ακούγονται από εφήβους και προσπάθησα να μην τα παίρνω κατάκαρδα. (κλάψ)

Από την σειρά σίγουρα ξεχωρίζει η Gracie Dzienny η οποία εκτός από πολύ όμορφη και γυμνασμένη και υπέροχη είναι και καλή ηθοποιός και αυτό είναι σπάνιο συνήθως η ομορφιά συμπληρώνει ατέλειες αλλά όχι εδώ. Η Gracie καταφέρνει να μπει στο ρόλο της ενώ παράλληλα δεν γίνεται υπερβολική εκτός όταν πρέπει να είναι ώστε να μην φαίνεται παράταιρή.

Βασικά τα επεισόδιά που υπάρχουν μάχες με cheerleaders είναι καμένα για πάντα στον εγκέφαλο γιατί να μην υπάρχουν και στην Ελλάδα και να ξέρουν Καράτε;

Η σειρά με έκανε να αναπολήσω (;) καταστάσεις όταν ήμουν έφηβος και το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή με την νέα γενιά γιατί κάποτε ήμασταν και εμείς εκεί.

Αρνητικά: Ακυρώθηκε μετά από δύο χρόνια, κρίμα… ποιο ενδιαφέρον από εκπομπές με ανήλικες μητέρες.

Θετικά: Ανάλαφρο και ιδιαίτερο

Ξεκάρφωτο: Gracie Dzienny κάποια μέρα θα γίνει η νέα Scarlett Johansson να το δείτε! Μπορείτε να την απολαύσετε σαν έφηβη λεσβία στην σειρά Chasing Life.

Με λίγα λόγια: για οικογενειακές στιγμές και εν μέρει παιδικό, το καράτε είναι καλή φάση… και χορογραφίες με cheerleaders επίσης!


5/5

















































































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme