Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Penny Dreadful (2014– )



Βρικόλακες και άλλα τέρατα στο βικτοριανό Λονδίνο!
Θα τολμήσω να πω ότι είναι μια πρωτότυπη σειρά. Και όταν λέω πρωτότυπη δεν ορίζω την πρωτοτυπία με το άκρως νέο και φρέσκο αλλά με όλα τα γνωστά καλά όμως στοιχεία που συνδυάζονται τόσο καλά που έχουμε ένα σύνολο τόσο δεμένο  που φτάνει στα όρια του νέου και του πρωτότυπου.
Νομίζω ότι είναι αρκετός καιρός από τότε που μία σειρά μου έχει κάνει εντύπωση σε τόσα επίπεδα…. Αυτό που προσέχει κανείς είναι σίγουρα ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί δεν είναι Αμερικάνοι και  ότι έχει διάφορες βρετανικές προφορές που σίγουρα δίνουν ένα παράξενο ρυθμό και ύφος στην σειρά. Το δεύτερο είναι η εποχή και τα σκηνικά. Απλά, η Αγγλία και συγκεκριμένα το Λονδίνο την βικτοριανή εποχή είναι υπέροχο και σαγηνευτικό. Αυτή η σκοτεινή αύρα των σκηνικών απλώνεται παντού και φυσικά στους χαρακτήρες.
Μιλώντας για χαρακτήρες είναι τόσο έντονοι και μοναδικοί στην σειρά. Δεν πρόκειται να τους αναλύσω γιατί σίγουρα θα ήθελα αρκετές σελίδες και χρόνο όμως αξίζει να αναφέρω το πόσο καλογραμμένοι είναι. Πλούσιο και κυρίως ενδιαφέρων παρελθόν και φυσικά κανένας από τους ήρωες δεν είναι γλυκανάλατος και αθώος. Και νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο γιατί σε κάνει να  δένεσαι περισσότερο με τους χαρακτήρες και να εκτιμάς τα κίνητρα τους ιδιαίτερα στο πως ξετυλίγεται η ιστορία και το σενάριο ανα επεισόδιο.
Η ιστορία σαν σειρά γεγονότων δεν έχει ιδιαιτερότητες και τρομερές εκπλήξεις απλά είναι τόσο ιδιαίτερος και προσεγμένος ο τρόπος που παρουσιάζονται. Όσο προχωρούν τα γεγονότα οι χαρακτήρες εκτροχιάζονται τόσο μα τόσο πολύ  και δείχνουν να αποκτούν μια κοινή μοίρα. Η σειρά εισάγει γνωστούς μυθιστορικούς χαρακτήρες και όντα όπως οι βρικόλακες, λυκάνθρωποι, φρακενστάϊν και δεν συμμαζεύεται χωρίς να είναι κάτι κακό απλά σίγουρα είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί.
Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η σειρά χρησιμοποιεί αρκετά την βία και το γυμνό αλλά για να εξυπηρετήσει πάντα μια συνιστώσα και όχι την τηλεθέαση και τα νούμερα. Αν και πρέπει να παραδεχτώ η σκηνή με τους δύο άντρες που φιλιόντουσαν κανα 10λεπτο ήταν κάπως fast forward για μένα.   
Το cast είναι υπέροχο και κάποιοι από τους ηθοποιούς είναι απλά πέρα από χολιγουντιανοί και πολύ καλοί στην υποκριτική τους.
Ίσως σε κάποια άλλη σειρά να ζητούσα περισσότερη δράση αλλά επειδή είναι μια πολύ καλά στημένη σειρά λέω απλά ότι ωραίο θα ήταν αλλά όχι και απαραίτητο.

Αρνητικά: μπορεί κάποιοι να μην θέλουν ούτε το ρυθμό της σειράς ούτε τον τρόπο που προχωρά τα γεγονότα

Θετικά: όλα βασικά είναι πάρα πολύ προσεγμένα με μια ιδιαιτερότητα στους διαλόγους Eva Green.

Ξεκάρφωτο: Η σειρά έχει πολύ αλλόκοτες σκηνές με γυμνό, χαχαχα. Τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν έστω κάτι λίγο κάποιες φορές όχι.







Με λίγα λόγια: Ταξίδι στην βικτοριανή εποχή με μια παρέα με μαυρίλα και αρκετή μιζέρια που μας αρέσουν τόσο πολύ


4/5









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme