Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Eastbound & Down (2009– 2013)



Η σειρά εξιστορεί την ζωή ενός επαγγελματία αθλητή του  μπέιζμπολ που λόγο κακών επιλογών βρίσκεται από τα πλούτη και την δόξα  στο μηδέν. Και οι κακές επιλογές δεν είναι τίποτε άλλο από κάψιμο σε γυναίκες, ξενύχτια και ναρκωτικά Σε 4 σεζόν βλέπουμε όλη την εσωτερική και επαγγελματική μάχη και διαμάχη για να αγγίξει πάλι το χρήμα, τις γυναίκες την δόξα, τα ξενύχτια, κάτι πολύ ακριβά παιχνίδια και φυσικά τα άπειρα ναρκωτικά, Α! και οικογενειακές αξίες .

Η σειρά είναι κωμωδία!

Ο πρωταγωνιστής είναι τόσο μα τόσο ακραίος όπως και πολύ άλλοι χαρακτήρες στην σειρά και φυσικά αυτό είναι και το δυνατότερο στοιχείο της σειράς τα ακραία περιστατικά και σουρεαλισμός που απλά δεν σταματά εκτός από διαλείμματα όταν η σειρά δίνει μαθήματα ηθικής με τον λιγότερο πιστικό τρόπο.

Πέρα από την έλλειψη του φανταστικού η σειρά είναι μια μίξη south park και κωμωδίες του φέρελ. Βασικά ο τελευταίος παίζει και ένα χαρακτήρα  που όπως διάβασα και στο διαδίκτυο ίσως υποδύεται το ποιον κακό χαρακτήρα σε άνθρωπο που υπήρξε ποτέ χαχαχα. Και μιλώντας για κακούς ανθρώπους σίγουρα τα νερά είναι θολά όσο αφορά αυτή την σειρά γιατί ναι μεν  τα στρατόπεδα είναι χωρισμένα μαύρα άσπρα αλλά όλοι μα όλοι κάνουν απίστευτα πράγματα. Ο πρωταγωνιστής έχει λατρεία με τζετ σκι και ακριβά αυτοκίνητα και ότι άλλο χλιδάτο, ναρκωτικά και φυσικά γυναίκες. Εκεί κάπου βρίσκει και την γυναίκα της ζωής του και ξεκινά να τα μπερδεύει όλα με απογοητευτικά αποτελέσματα. Ναι! Γιατί για κάποιο λόγο ναρκωτικά, ξενύχτια, φοιτήτριες, παρανομίες, τηλεόραση και πατρότητα απλά δεν κολλούν… χαχαχα 

Η πηγή του αστείου μπερδεύεται αρκετές φορές με το γελοίο αλλά κατά την γνώμη μου πολύ γέλιο θα ρίξει κανείς με τους διαλόγους που πέρα από το σουρεαλισμό τους και την χαζή αμερικανιά τους καμιά φορά είναι τόσο μα τόσο ευθύς και κοφτοί που προκαλούν υστερικό γέλιο. Ένα άλλο σημείο για τρελά γέλια είναι τα σκηνικά και οι μικρές λεπτομέρειες που όταν δεν χάνονται από τον τηλεθεατή προκαλούν τόσο μα τόσο γέλιο. Μερικές φορές τα αστεία είναι αρκετά μακάβρια και άλλες φορές περνάνε σε μια παράξενη μαυρίλα αλλά θέλει ψάξιμο να μια σειρά που προσφέρεται και για επαναλήψεις.

Η ‘έμφαση εδώ είναι η ποιότητα και το θέμα είναι οι αντιθέσεις άρα τα επεισόδιά είναι λίγα και μικρά σε διάρκεια αλλά πετυχαίνουν πολλά περισσότερα από άλλες σειρές που απλά έχουν ένα ή δύο πραγματικά αστεία σε ένα 45λεπτο. Από την αρχή ενός τυπικού επεισοδίου υπάρχει κορύφωση στην δράση και στον παραλογισμό τουλάχιστον μια φορά και συνοδεύεται από υστερικές καταστάσεις.  Βασικά ο ποιο υστερικός είναι ο πρωταγωνιστής μαζί με τον πιστό του … βοηθό; Δεν ξέρω πώς να τον αποκαλέσω… Πάντως η χημεία τους δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας καθώς είναι τόσο αντίθετοι χαρακτήρες. Για να είμαι ειλικρινείς δεν ξέρω πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα υπάρξουν τέτοιοι χαρακτήρες.

Σίγουρα οι αγαπημένες μου στιγμές αφορούν πως ο ήρωας συμπεριφέρεται στους γείτονες, απαξίωση ξεφτίλα κάτω από το μηδέν  και την μοναδικότητα που αντιμετωπίζει θέματα που δεν γνωρίζει όπως το ιντερνέτ. Δεν έχω ξαναδεί χαρακτήρα με μεγαλύτερο εγωισμό και αλαζονεία, τόσο επιρρεπή στον να ξεφεύγει στην παρανομία και στα ναρκωτικά.

Αρνητικά: δεν είναι για όλους, είναι πάρα πολύ ακραίο

Θετικά: μοναδικά προσεγμένο με πραγματικά μοναδικούς χαρακτήρες

Ξεκάρφωτο: μερικά πραγματικά αστεία κλιπάκια από φέρελ σε ίδιο ύφος με την σειρά




Με λίγα λόγια: Άριστο και μοναδικό δεν είναι για ανήλικους και πουριτανούς


5*/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme