Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Lexx (1997–2002)



Κάτι παράξενοι ασύνδετοι χαρακτήρες κυνηγιούνται και βρίσκονται όλοι μαζί σε ένα τεράστιο σκάφος.  Ναι άλλη μια σειρά κάπου στο 90 με ένα σκάφος στο διάστημα και ένα μάτσο χαρακτήρες. Πρέπει να ήταν αρκετά της μόδας εκείνη την περίοδο να έχει μια σειρά διαστημόπλοιο, ασύνδετους χαρακτήρες και κυνηγητό από δια γαλαξιακό βασιλιά τύραννο, εκτός αν όλα τα χρήματα έρχονταν από σαΪντολόγους άρα οκ βγάζει νόημα.

Αυτό που είχε αυτή η σειρά που την έκανε να ξεχωρίσει από τις άλλες σειρές και γιατί όχι να αφήσει το δημιουργικό της αποτύπωμα μέχρι και σήμερα ήταν φυσικά το γυμνό που οκ εγώ δεν το έχω δεί ποτέ σε σειρά επιστημονικής φαντασίας και φυσικά το παράξενο στήσιμο χαρακτήρων επειδή οι δημιουργοί ήταν οι μισοί καναδοί και οι άλλοι μισοί Γερμανοί.

Η σειρά προχώρησε με αυτό το παράξενο στήσιμο και πραγματικά σε μερικά επεισόδιά σε παίρνει ο ύπνος από την στατικότατα όχι μόνο από έλλειψη υπόθεσης όσο από τον ρυθμό που κάποιες φορές είναι αρκετά υποτονικός και σε συνδυασμό με τα μαύρα γερμανικά αστεία θέλεις απλά να πας για ύπνο….

Τα εφέ και σκηνικά είναι τυπικά της εποχής και ναι μπορεί να φαίνονται ψεύτικα τώρα αλλά τότε ήταν τόσο μα τόσο αληθοφανή και υπέροχα  και σίγουρα ακολουθούσαν το ρεύμα της  εποχής, που φαινόταν πολλά υποσχόμενο… με άλλα λόγια εάν τα διαστημόπλοια δεν ήταν έτσι τότε δεν θα έμοιαζαν τόσο ρεαλιστικά σήμερα….

Μερικά επεισόδιά παίζουν τόσο καλά και άλλα πάλι τόσο υποτονικά και είναι ανούσια. Αν είναι κάτι που μου κάνει εντύπωση ακόμη και σήμερα σε αυτή την σειρά είναι σίγουρα πόσο ανισόρροπη είναι σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Είναι φορές που θέλεις να κάνεις τατουάζ τα επεισόδιά στο μυαλό σου και άλλες που απλά σε παίρνει ο ύπνος.  

Η μυθολογία των χαρακτήρων είναι πολύ πλούσια και έχει μπει πολύ μεράκι και φαντασία και δημιουργικότητα για να στηθούν χαρακτήρες και παρελθόν τους και φυσικά όταν ένα επεισόδιο αφορά ποιο προσωπικά δεδομένα των ηρώων είναι και ποιο ενδιαφέρον.

Πόσο σέξι πράμα είναι η πρωταγωνίστρια κάνει τα πάντα να φαίνονται αληθινά επειδή είναι σούπερ σέξι, χαχαχαχα χωρίς πλάκα μπράβο που την βρήκαν την τύπισσα.

Αρνητικά: Αυθεντικά παράξενο στήσιμο, γερμανικό ορθολογικό χιούμορ πολύ ιδιαίτερο

Θετικά: Τόλμησαν γυμνό εξαιρετική δημιουργία μυθολογίας χαρακτήρων

Ξεκάρφωτο: Ο κόσμος σίγουρα θέλει διάστημα και βυζιά. Όσες φορές δεν πάνε καλά τα νούμερα της τηλεθέασης βγαίνουν τα μεγάλα όπλα που είναι κάνα γυμνός κώλος και κάνα σουτιέν. Σου λέει αν καταφέρουμε να δείξουμε λίγη πέτσα όλα τα παιδάκια θα το δουν και θα ανεβούν τα νούμερα. Πιστεύω ότι είναι λάθος τακτική. Για κάποιο λόγο με τον δυτικό τρόπο σκέψης έχουμε έρθει σε ένα παράξενο κύκλο πουριτανισμού που είναι οκ ας πούμε να ανατινάζεις ένα διαστημόπλοιο άρα  και να πεθαίνουν όλοι  μέσα σε αυτό, είναι εντάξει να δείχνεις τρελή βία από την στιγμή που είναι ζόμπι, είναι οκ να δείχνεις εσωτερικές αηδίες νεκρών σωμάτων από την στιγμή που είναι νεκροί αλλά άμα δήξεις ρώγα τότε την πάτησες.

Με λίγα λόγια: Τίμιο σε αυτό που δίνει με αρκετές ιδιαιτερότητες και είναι πολύ σέξι…


3/5

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme