Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Agents of S.H.I.E.L.D. (2013– )



Να μια σειρά που αν μου έλεγε κάποιος ότι θα υπήρχε πριν μερικά χρόνια θα γέλαγα μαζί του. Όμως η μόδα είναι σούπερ ήρωες και τι ποιο κοντά στο πνεύμα της εποχής και των ταινιών από μια σειρά βασισμένη  στο ίδιο υλικό που είναι ταινίες που όλοι ξέρουμε Iron man, captain America, avengers και δεν συμμαζεύεται.  Όχι μόνο υπάρχει σύνδεσμος αλλά όταν στα μέσα της σεζόν έπαιξε η ταινία captain America winter soldier τα γεγονότα της ταινίας επηρέασαν άμεσα την εξέλιξη της σειράς.
Γενικότερα για αυτή την σειρά το hype ήταν πολύ μεγάλο και πραγματικά επειδή τον τελευταίο καιρό όταν μια μεγάλη εταιρεία κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο από ότι κάνει συνήθως  πρέπει να κρατάει κανείς μικρό καλάθι είχα μεγάλες αμφιβολίες για το τι θα είναι η σειρά και τι μπορεί να προσφέρει ως προς το θέαμα και κυρίως την ποιότητα. Επιπλέον όντως μερικές από όλες τις σχετικές ταινίες είναι όντως καλές.
Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς είναι ότι η παραγωγή και τα χρήματα που έχουν δώσει είναι άπειρα! Μιλάμε πολύ χρήμα για τα σκηνικά, για τα εφέ, για τα απίθανα ψηφιακά εφέ! Μπορεί και να είναι η ποιο ακριβή σειρά που έχω δει ποτέ μου ίσως και ποιο ακριβή και από το game of thrones. Αυτό σίγουρα όμως είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί αν δεν προσέχουν με τόσα χρήματα και σκηνικά σίγουρα η σειρά θα εξελισσόταν σε τσίρκο. Όμως όχι η σειρά παίρνει τον εαυτό της αρκετά ισορροπημένα στην αρχή μετά  το χάνει   και παραγίνεται σοβαρή και μετά το δεύτερο μισό που ακολουθεί είναι αρκετά ισορροπημένη με χιούμορ  και σοβαρότητα, αγωνία και φυσικά διάφορες εκπλήξεις και γυρίσματα. Οι ηθοποιοί είναι από μη αναγνωρίσιμους μέχρι γνωστούς ηθοποιούς από το Χόλιγουντ. Και μπράβο στους δημιουργούς για την επιλογή τους επειδή όλο το cast φαίνεται τόσο μα τόσο δεμένο που είναι άξιο απορίας πως τους κάθισε όλο το σκηνικό και το ταλέντο τόσο καλά.
Δηλαδή η ομάδα πετάει και όσο αναπτύσσονται  οι σχέσεις μεταξύ τους πετάει και γενικότερα η σειρά! Παρόλο που υπάρχουν μέτρια επεισόδιά, δεν υπάρχουν κακά επεισόδια και φυσικά υπάρχουν και τα πολύ καλά επεισόδια που μπορούν να φανερώσουν στοιχεία για ένα πολύ λαμπρό μέλλον.
Βλέποντας τα ψηφιακά εφέ σε τέτοιο υψηλό επίπεδο είναι  απίστευτο όταν βλέπεις κάτι και δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο. Ειδικά σε μεγαλεπήβολες σκηνές η σειρά θυμίζει τόσο πολύ ταινίες Χόλιγουντ. Σου προκαλεί αυτό χαμόγελο ικανοποίησης όταν βλέπεις το τεράστιο αεροπλάνο να κάνει κάθετη προσγείωση και να νιώθεις τον όγκο του και την γενικότερη φυσική του.
Το ίδιο ισχύει και για την ηχητική επένδυση της σειράς που είναι απλά άψογη. Θα μπορούσε άνετα να συμπληρώνει μια εμπορική ταινία του καλοκαιριού.
Η σειρά δυστυχώς ανοίγει από την μια λίγο και δεν φανερώνει πολλές πτυχές που φαίνονται τόσο συμπιεσμένες και δεν αναπτύσσονται όσο θα έπρεπε και από την άλλη υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δεν δίνονται και δημιουργούν αυτή την αίσθηση της βιασύνης  και του ρηχού. Που είναι κρίμα γιατί έτσι και αλλιώς είναι σειρά και όχι ταινία και φυσικά όσο περισσότερο μαθαίνεις για το σύμπαν και την μυθολογία της σειράς τόσο ποιο κοντά έρχεσαι στο να την αγαπάς και να την σέβεσαι.
Το δεύτερο μέρος της σειράς είναι σίγουρα πολύ ποιο δεμένο και δυνατό από το πρώτο και μακάρι η κατεύθυνση να είναι στη δεύτερη σεζόν όπως το δεύτερο μέρος. Ποιος ξέρει τι τροπή μπορεί να πάρει μια σειρά που έχει ταινίες να την υποστηρίζουν και μια τεράστια μυθολογία δεκαετιών. Οι δυνατότητες είναι άπειρες.
Το τέλος της σεζόν είναι πάρα πολύ καλό με προδοσίες και συμμαχίες, καταιγιστική δράση και φυσικά… έρωτες και αποκαλύψεις.

Αρνητικά: το πρώτο μέρος ήταν μέτριο

Θετικά: Τα πάντα είναι άριστα με μεγαλύτερη έκπληξη βέβαια για το casting

Ξεκάρφωτο: Ξέρω ότι οι φανατικοί θα έχουν πολλά παράπονα από την σειρά αλλά ειλικρινά τώρα που το όλο είδος παίρνει τα πάνω του και είναι στην ακμή του δεν μας νοιάζει καθόλου εμάς τους απλούς τους λαϊκούς. Ένα καλό παράδειγμα δεν είναι ωραία σειρά γιατί έτσι θέλω:
Εγώ λέω να φτιάξει αυτός που έκανε την κριτική σειρά και να δούμε πως θα πάει, γκρινιάρηδες. Ναι είχε τα προβλήματα της αλλά ως εκεί.

Με λίγα λόγια: Φαίνεται ότι θα γίνει κάτι πολύ καλό και τρανό έχει όλα τα προσόντα και λεφτά


4/5





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme